Mainostajamme

Simrad NSS Evo3 on nimensä mukaisesti jo kolmas NSS sarjan sukupolvi. Eikä tästä ole edes kauan aikaa kun viimeksi kirjoitin NSS Evo2 sarjan lanseerauksesta. Mitäpä uutta Simrad on nyt sitten kehittänyt jälleen uuden sukupolven mallisarjaan, siitä tässä lähemmin.

Simrad NSS Evo3

Simrad NSS9 Evo3Speksejä katsoen erot Evo2 mallisarjaan näyttävät aika vaatimattomilta, mutta kun niitä tarkastelee oikeasta näkökulmasta, on niissä tosiaan ajatusta taustalla. Ensimmäisenä SImrad on päivittänyt laitteiden näyttötekniikan, ja uusi SolarMAX™ HD näyttö takaakin entistä tarkemman kuva, sekä entistä upeammat värit.

Luotainpuolella Simrad NSS Evo3 on vihdoin saanut sisäänsä kaksikanavaisen, kahdella erillisellä prosessorilla varustetun CHIRP luotainyksikön, joka mahdollistaa kahden erillisen CHIRP kaikuanturin, tai CHIRP anturin ja StructureScan anturin käyttämisen samaan aikaan. Evo2 sarjassa tämä ei ollut mahdollista, vaan luotaimia piti käyttää yhtä kerrallaan.

Simrad on nyt myös laittanut GoFree WiFi moduulinsa laitteiden sisään, kun aiemmin se piti hankkia erillisenä mokkulana. Tämä tietysti nostaa laitteiden hintaa, kun GoFree moduuli on erikseen maksanut noin 250€. Nyt Evo3 malleilla pääsee suoraan lataamaan omat Insight käyrät suoraan nettiin (internet yhteys esim kännykän kautta), jakamaan plotterin näytön langattomasti tabletin kanssa tai lataamaan lisää sisältöä GoFree Shopista (nettiyhteys tarvitaan).

Sokerina pohjalla on uusi TripIntel ominaisuus ja Dock-to-Dock Autorouting toiminto Navionics karttojen kanssa, joka on ollut saatavilla Raymarinen laitteille jo koko edellisen kauden.

Saatavuus ja hinnoittelu

Uudet mallit tullaan esittelemään meille Helsingin venemessuilla helmikuussa. Niiden suositushinnat ovat hieman Evo2 sarjaa kalliimmat. Vanhempi Evo2 sarja jää toistaiseksi vielä tuotantoon. Karttoina laitteet käyttävät täällä Suomessa Navionics+ ja C-MAP MAX-N+ karttoja MicroSD korteilla. Karttakortit eivät kuulu alla mainittuihin suositushintoihin