Mainostajamme

Venemessut on messutouhotuksen lisäksi myös perinteinen vuotuinen ajankohta arpoa Vuoden Veneilytuote. Kilpailuun on tuotteiden maahantuojat tai myyjät saaneet ilmoittaa omia tuotteitaan joista arvovaltainen raati on sitten valinnut kymmenen palkinnon arvoista tuotetta loppukilpailuun. Loppukilpailussa voittaja päätetään äänestämällä johon voi osallistua kuka tahansa asiasta kiinnostunut. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan sitten Bombard kumppari.

Äänestylomakkeeseen pääsee myös suoraan tästä linkistä. Äänestysaikaa on 18.2. klo 19 saakka, tulokset julkaistaan 19.2. kello 14.

Vuoden 2011 Vuoden Veneilytuotteeksi ovat ehdolla seuraavat tuotteet.

Ebersprascher Airtronic -digitaalinen lämmönsäädin esitellään ensimmäisenä kilpailijana. Linkkinä oleva pdf-esite esittelee kuitenkin itse lämmittimen kilpailun ehdokkaana. Onko ehdokkaana siis lämmitin vaiko sen kytkin?

FSE Roblinen orgaaniset köydet voi hävittää heittämällä ne roskikseen, ympäristöystävällinen ekoteko! Propsit tälle..

Garmin GPSMAP 720 karttaplotteri, vaikka kyseinen laite onkin ehdottomasti viime kesän parasta antia plotterimarkkinoilla, ei se mielestäni esittele mitään niin vallankumouksellista että se yltäisi kirkkaimmalle palkintopallille. Mutta elektroniikkapuolen ehdoton luokkavoittaja silti.

SAIPAC S-911 rannepaikannin on rannekello johon on yhdistetty GPS paikannin ja GPRS-modeemi. Paniikkitilanteissa nappia painamalla lähtee viesti itse ennaltavalittuihin kohteisiin (SMS tai email), G-Sensor iskuntunnistin lähettää viestit automaattisesti. Miten veneessä todetaan iskun aiheuttaja? SPOT/PLB kopio joka käyttää GSM verkkoa jota juuri hätätilanteissa ei välttämättä ole saatavissa. Sopii mielestäni paremmin maakravuille kuin veneeseen.

MINNKOTA Terrova 545 Riptide iPilot on jonkinlainen GPS:n perustuva laite joka pitää aluksen paikallaan kun laite kytketään valmistajan sähkökeulamoottoriin. Taitaa mennä kalamiesten puolelle kun ei vaan tarkoitus aukea.

NRG MARINE Ultrasonic Antifouling System on uusi Ultraäänellä toimiva Antifouling maalien korvaaja. Pitänee käydä tutustumassa miten tämä härveli toimii.

SELDEN itsekelaava vinssi, pitäähän se nyt olla täälläkin kun kerran METSissä kopattiin palkinto. Moottorimiehenä en valitettavasti osaa sanoa onko kyseessä oikeasti hieno innovaatio..

STEYR hybridimoottori, hidaskulkuisiin veneisiin uusi ympäristöystävällinen ratkaisu. Arvostan, vaan en tarvitse.

URSUIT AWS naisten kuivapuku, naiset varmasti kiittävät kun leikkaus on istuvampi kuin miesten puvussa. Muutenkin hieno kotimainen tuote.

VA-veneistuin, säädettävä. Näyttää ihan hyvältä, muokattavuus riippunee ihmisestä. Varmasti tutustumisen arvoinen uutuus jos on vaihtamassa jakkaraa. Muuten meneevenevalmistajien päätettäväksi.

Tästä päätellen, osa tuotteista on nähtävä livenä ennen kuin voi sanoa onko niistä Vuoden Veneilytuotteeksi. Osa tuotteista ei aukene vaikka niitä miten pitkään ihmettelisi kun ei ole kompetenssiä sanoa puolesta tai vastaan.. Mutta toivottavasti näitä samankaltaisia ihmisiä on sitten molemmilta puolilta jotta kaikki tuotteet saavat omat äänensä.

Itse en hetimiten tuosta mitään kovinkaan järisyttävää innovaatiota löydä, kaikilla tuotteilla on kait omat saumansa voittoon. On itseasiassa todella vaikea päätellä oma suosikkinsa tuosta joukosta, mikään listan tuotteista ei puhuttele Vuoden Veneilytuotteena.

Mitä itse olet mieltä? Onko tässä listassa tuotetta jonka Sinä näet Vuoden Veneilytuotteen arvoisen palkinnon vastaanottajana? Jos ei, mikä olisi sellainen tuote joka olisi pitänyt olla tällä listalla?

1 KOMMENTTI

 1. Terve!
  Ensiksi kiitos mielenkiintoisesta blogista! Minä nostaisin kyllä tuon Seldenin kaksisuuntaisen vinssin voittajaksi,siksi edistyksellinen vekotin se purjehdukseen on (en ole purjehtija). Yksinpurjehtija voi trimmata purjetta toisella kädellä ohjatessaan toisella, koskematta köyteen! Myös/erityisesti kisaajat pystyvät reagoimaan nopeammin ja helpommin purjeensäätöön kun köyttä ei tarvitse irrottaa rummulta. http://www.youtube.com/watch?v=wfU1BetWIqo

  Tuota diginäytöllä varustettua käyttökytkintä en ymmärrä alkuunkaan ehdokkaaksi. Samanlainen löytyy myös Webastolta. Näytöstä näkee
  digitaalisesti olemassaolevan lämpötilan ja voi säätää halutun. Vikakoodit on noista saatu ennenkin…

  Garmin GPSMAP 720 on paras tuote tällä hetkellä kokoluokassaan 7″(ilman Vene-lehden surkuhupaisaa arvosteluakin), mutta kuten sanoit, ei mitään hmeellistä. Kosketusnäytöt tulevat muillekin noihin, kun näkevät Garminin menestyksen.

  Sonihull kiinnostaa, katselin jo referenssejä jenkkivalmistajan sivuilta.

  STEYR hybridimoottori on erittäin kiinnostava, johon varmastikin menen tutustumaan. Siitä mieleeni sitten tuleekin: Miten samassa sarjassa on joku 100€ rannehärpäke ja tuhansien? eurojen moottori ;D

Comments are closed.