Mainostajamme

Vesper marine on tunnettu innovatiivisten merielektroniikkatuotteiden valmistajana. Nyt Vesper marine on esitellyt uuden CORTEX älylaitteen, joka toimii VHF radiona ja nopeaa SODMA protokollaa käyttävänä AIS transponderina.

Järjestelmä koostuu veneen navigaatiojärjestelmään asennetusta blackbox laitteesta ja erillisestä värillisellä näytöllä varustetusta vesitiivistä kännykän tyyppisestä langattomasta hallintalaitteesta. Itse Blackbox laite liittyy veneen VHF antenniin ja sisältää myös antennisplitterin sen lisäksi laitteeseen kytketään GPS antenni, josta laite saa paikkatietonsa ja laite voidaan liittää myös ethernet liitännän kautta veneen verkkoon. Laite antaan NMEA2000 verkon kautta navigointijärjestelmään AIS tiedon, mutta voi myös siirtää NMEA2000 verkossa liikkuvaa dataa langattomalle lisäkäyttöpisteelle. Lisäksi laitetta voi käytää siihen liittyvällä älypuhelimella.

Värinäytölliseltä käyttölaitteelta voidaan tarkkailla AIS maaleja ja laskea niiden mahdollisia törmäyskursseja ja jos tilanne vaatii, voidaan ruudulta näpäyttämällä ottaa suoraan DSC puhelu toiselle alukselle. CORTEX ei hyödynnä datassaan pelkästään AIS dataa vaan se yhdistää järjestelmään paikkatietoa, tuulitietoa ja muuta saatavilla olevaa anturitietodataa.

Järjestelmä toimii myös ankkurivahtina, eli voit kertoa paikan, jossa veneesi tulee olla ja jos vene menee tämän alueen ulkopuolelle ja laite antaa hälytyksen siitä.

Laite tarjoaa erittäin varteenotettavan vaihtoehdon VHF:n ja AIS laitteen hankkijalle. HIeman kalliimpi hankintahinta kompensoituu nopeasti nopealla asennuksella ja monipuolisuudella, jossa yksi laite korvaa useamman.

Laite tulee myyntiin vuoden 2020 alkupuolella. laitetta myy mm. www.heater.fi