Helsingin Venemessut 2017 10.-19.2.2017 on Suomen suurin venenäyttely, ja alan ykköstapahtuma jossa esitellään paljon uutta ja mielenkiintoista elektroniikkaa. Ruorimies kasasi tähän kymmenen eletroniikkapuolen mielenkiintoista tuotetta/tuoteperhettä joita kannattaa käydä väijymässä, jos ei muuten niin mielenkiinnosta.

Jokainen tuote/tuoteryhmä on esitelty omalla sivullaan, joten klikkaa kunkin tuotteen kohdalla eteenpäin niin näet kaikki mielenkiintoiset uutuudet.

Helsingin venemessut 2017 järjestetään Helsingin messukeskuksessa, ja varusteosastot sijaitsevat toisen kerroksen hallissa 5.

1Standard Horizon GX6500E ja GX6000E VHF AIS combot

Standard Horizon GX6500E
Standard Horizon GX6500E

Maailman ensimmäinen kiinteä D-luokan DSC radio jossa on sisäänrakennettu B-AIS lähetin! Mikäli VHF puhelimen ja AIS lähettimen erilliset asennukset tuntuvat liialta työtä, on Standard Horizonin uutuus juuri oikea ratkaisu! Uudet langattomat lisämikit tuovat helppoa laajennettavuutta puhelimeen. Lukaise aiempi juttu Ruorimiehessä.

Osasto 5H41, John Nurminen Marine Oy

2Simrad NSS Evo3, Lowrance HDS Carbon ja B&G Zeus3

B&G Zeus3

Simrad NSS Evo3, Lowrance HDS Carbon ja B&G Zeus3 mallisarjat tuovat uutta tekniikkaa niin moottriveneiilijöille, kalamiehille kuin purjehtijoille. Navicon kolmannen sukupolven monitoiminäytöt tarjoavat mm. uuden SolarMax HD IPS näytön, jonka katselukulmat ja kirkkaus ovat vertaansa vailla. Lukaise aiemmat jutut NSS Evo3, B&G Zeus3 ja Lowrance Carbon laitteista Ruorimiehessä.

Osasto 5m61, OPM Kalastustarvike ja Navico

3Signal K verkkoratkaisut

Signal K

Signal K rajapinta tuo NMEA verkkojen tiedot vapaan lähdekoodin maailmaan. Tätä varten tarvitaan mm. iKommunicate muunnin ja sen jälkeen tie on avoinna osaavalle. Mitä muuta Signal K tarjoaa, se selviää Venemessuilla. Katso aiemmin kirjoitettu juttumme Signal K rajapinnasta.

Osasto 5H41, John Nurminen Marine Oy

4Garmin GPSmap 722/922 ja 1022/1222 sarja

Garmin GPSmap 1222xsv
Garmin GPSmap 1222xsv

Garmin uutuuksia riittää myös tälle kaudelle. Uutusmallit GPSmap 722 ja 922 sekä GPSmap 1022 ja 1222 tarjoavat aika paljon uutta niin kosketusnäytöillä kuin näppiksilläkin. Uudet plotterit aavat rinnalleen myös uudet VHF puhelimet ja Fantom sarjan kupututkat. Tsekkaa aiempi juttu Garmin GPSmap ja Fantom uutuuksista Ruorimiehessä.

Osasto 5m41, Garmin Suomi Oy

5Airmar DX900+ Multilog

Airmar DX900+
Airmar DX900+

Airmar DX900+ Multilog on yksi makeimmista uutuuksista tulevalle kaudelle. Uutuusanturi ei nyt tietenkään sovellu kaikille, ja pelkkä hinta rajaa ostohalukkaat pienempäänryhmään. Mutta jos tarkka lokitieto, tarkan tosituulen laskeminen tai sorron laskeminen on sinun juttusi, on tämä anturi juuri oikea valinta. Aiempi juttu Ruorimiehessä löytyy tästä.

Osasto 5H41, John Nurminen Marine Oy

6Furuno M-1815 ja DFF-3D kaiku

Furuno M-1815
Furuno M-1815

Furuno pamauttaa messuille uuden stand alone tutkan sekä uuden DFF-3D-kaikuluotaimen. Uutuustutka M1815 tulee varmasti olemaan yksi myydyimmistä erillistutkista mikälii aiemman M-sarjan myyntimenestykseen on katsominen. Uusi DFF-3D Multibeam kaiku tuskin jää yhtään sen pienemmälle huomiolle, onhan Furuno ollut aina yksi tunnetuimmista ja palkituimmista kaikuvalmistajista. Tsekkaa tästä myös aiempi uutuusraportti Furuno DFF-3D Multibeam luotaimesta Ruorimiehestä.

Osasto 5m59, Furuno Finland Oy

7Raymarine uutuudet, torstaina pamahtaa?

Raymarine i70s
Raymarine i70s

Raymarine julkaisi pari pienempää uutuutta ja Rockford Fosgate yhteistyön jo syksyllä, mutta ei ole vielä tähän mennessä julkaissut mitään plotteriuutuuksia tulevalle kaudelle. Pöhinä maailmalla antaisi odotella jotain tapahtuvan Miamin venemessuilla. Tämä tarkoittanee sitä, että Helsingin Venemessut 2017 saa uutuuksia pitkin viikkoa, ja että Raymarine julkaisisi jotain uutta toisella messuviikolla kun Miamin näyttely aukeaa. Olkaahan siis kuulolla, Ruorimies valvoo messuhallissa koko viikon… Raymarine i70s näytön ja Raymarinen Rockford Fosgate jutut Ruorimiehessä.

Osasto 5n59, Raymarine Finland Oy

8Fusion Stereo Active ja RA55

Fusion STEREOACTIVE
Fusion STEREOACTIVE

Audiovalmistaja Fusion Entertainment julkaisi uuden StereoActive Bluetooth radionsa viime syksynä ja tämä uutuus on passeli vekotin monelle vesiurheilun ystävälle, veneilijälle ja miksei kotioloihin ja mökkiinkin. Venemalliston pienin ja kätevin MS-RA55 veneaudio sopii taas pienveneisen soittimeksi. Messuilla on esillä myös tulevan kauden kaiutinuutuus, Fusion SoundPanel. Fusion StereoActive ja MS-RA55 julkaistut aiemmat jutut Ruorimiehessa.

Osasto 5H41, John Nurminen Marine Oy ja Fusion jälleenmyyjät messuilla

9Buster Q älynäyttö

Buster mallistoon saadaan kokonaan uutta navigointielektroniikkaa kun Buster Q älynäytöt tulevat mallistoon. BUster Q älynäytöt ovat vakiona Buster M mallista etenpäin kaudella 2017. Messuilla pitää tutustua tarkemmin josko Buster Q saisi vihdoin vähän lihaa luiden ympärille, eli olisiko tutkat tai muut lisukkeet jo tuloillaan. Sokerina kakun päällä messujen uudessa Buster Phantomissa on kuuleman mukaan kaksi 16″ ja yksi 9″ Buster Q näyttö… Lukaise aiempi juttu Buster Q näytöstä Ruorimiehessä.

Osasto 2e48, Buster Boats

10YachtSurfer 4G ja muut nettihärpäkkeet

PROtac 5311

Internet on yksi seuraavista suurista lisähärveleistä jotka yleistyvät venelaitteistossa, ja tähän tarpeeseen tulee uusia tuotteita tiheään tahtiin. Venemaailmassa on muistettava että pelkkä mokkula ei oikein kanna merellä, ja siksi 4G verkkojen osalta on antennilla suuri merkitys. Nettireitittimistä ja 4G antenneista lisää juttua Ruorimiehessä keväämmällä

Osasto 5H41, John Nurminen Marine Oy