Mainostajamme

Vaavud tuulimittariEnsi kesän hauskimpia taskukokoisia uutuuksia on varmasti Vaavud tuulimittari joka tekee iOs jtai Android älypuhelimesta tuulimittarin. Vaavud tuulimittarissa ei ole pätkääkään elektroniikkaa vaan koko homma perustuu magneetteihin ja puhelimen kompassiin.

Vaavud tuulimittari on tanskalainen innovaatio joka sai alkunsa yliopisto-opiskelijoiden ideasta. Tuote käynnistettiin Kickstarterilla josta kehitykseen saatiin tarvittava alkupääoma. Ja hyvä niin, koska kun Vaavudia hiplaa tarpeeksi, niin se on itseasiassa ihan mukava pikku kapine joka kulkee taskussa harrastuksesta toiseen.

Vaavud veneillessäVaavud tuulimittaria voisi käyttää hyvin veneilyn lisäksi esimerkiksi golfatessa, surffatessa tai leijalautaillessa, ulkoillessa tai vaikkapa lennokin lennättelyssä. Käyttökohteita on toki vaikka ja kuinka, mutat nämä nyt tulivat omasta lähipiiristä mieleen. Sen suuri etu on sen kestävyys, sen siipi on yhtä muovipalaa ja jalka toimii laakerina. Koska Vaavudissa ei ole pätkääkään elektroniikkaa, se toimii sateessa ja pölyisissä olosuhteissa eikä säikähdä hiekasta tai muusta roskasta. Se vain pestään vedellä mikäli se liastuu.

Vaavud tuulimittarin toiminta-ajatus

Vaavud tuulimittarin toiminta perustuu kahteen pieneen magneettiin ja niiden vuorovaikutukseen puhelimen kompassin kanssa. Siksi se ei toimi kaikissa puhelinmalleissa koska vanhemmissa puhelimissa on erilainen komapssi kun uudemmissa. Se toimii siten myös langattomana, mutta etäisyys on noin 10cm luokkaa. Puhelmen kuulokeliitäntä on tarkoitettu lähinnä vain paikaksi pitää tuulimittaria paikallaan ja helposti luettavissa. Koska Vaavud toimii myös langattomasti, toimii se hyvin myös puhelimien suojakoteloiden kanssa, esim Lifeproof suojakotelon kanssa se toimi moitteetta.

Vaavud AppVaavud tuulimittari tarvitsee toimiakseen oman Apsin jonka saa ladattua ilmaiseksi Appstoresta tai Google Play kaupasta. Appsin avulla näet tuulen voimakkuuden ja mittayksikköä voidaan vaihtaa lennosta hipaisemalla mittarin tuulinäkymää. Appsissa näkyy myös historiakäyrä jota voi zoomata haluetssaan. Se mikä tekee Vaavudin käytöstä hauskaa on se, että voit katsella muiden Vaavudien mittaamia tuulituloksia Appsin Map valikosta. Näet muiden Vaavudin käyttäjien mittaustulokset suoraan omasta luurista mikäli puhelin on tietysti netissä.

Vaavud tuulimittarin yhteensopivuus ja hinnat

Vaavud toimii iPhone 4 mallista ja iPad2 mallista (iOs 6 ja 7) ylöspäin. Android puolella toiminnallisuus on vahvistettu Samsung Galaxy S3, S4 ja HTC One malleihin sekä muutamaan muuhuhn malliin. Päivitetty lista tuetuista malleista löytyy Vaavudin nettisivuilta.

John Nurminen Marine toimii Vaavudon jakelijana Suomessa, mutta tuotetta löytynee kauppojen hyllyistä pitkin kesää. Vaavudia on saatavilla kolmessa värissä, punainen, vihreä ja valkoinen ja se maksaa 45€. Se on esillä luonnollisesti Venemessuilla osastolla 5k41.