Mainostajamme

Ursuit Gemino VentureTurkulainen Ursuk Oy on vanha ja perinteinen yritys joka on toiminut vesiurheilun maailmassa jo vuodesta 1964. Ensin tuotanto perustui neopreenistä valmistettuihin märkäpukuihin, joista 1990-luvulla päästiin jo nykyisen kaltaisiin hengittävästä materiaalista valmistettuihin kuivapukuihin.

Ursuit kuivapuvut ovat olleet jo pitkään yksi alan standardeista eikä moni valmistaja olekaan päässyt valtaamaan pukumarkkinoita täällä kotosuomessa. Eikä muuten suuressa osaa skandinaviaakaan. Eurooppa ja Amerikka ovatkin sitten toinen luku itsessään ja siellä ei Ursuit pukuja olekaan samoissa määrissä kuin täällä Härmän perukoilla.

Ursuk Oy toimii kuivapukuvalmistuksen lisäksi vahvasti myös sukellusvarusteiden tukkukaupassa. Yhtiöllä on oma tuotantolaitos ja huoltotilat Turussa.

Ursuk Oy uusi omistaja Sioen Industries

Ursuit Gemino OperativeNyt osa tätä kotimaista osaamista on sitten tullut tienristeykseen, kun belgialainen sijoitusyhtiö Sioen Industries osti Ursuk Oy:n osakekannan. Ursukin omien sanojen mukaan kyseessä on yhtiötä ja sen tuotteita ja tuotantoa vahvistava kauppa ja varmasti isolla tekstiilijätillä on jakelukanavat kunnossa Euroopassa, ja miksei myös rapakon takana. Onhan saman firman tallissa mm. maailmalla kovassa huudossa olevat Mullion suojapuvut ja kuivapuvut.

Ikävää tässä on tietysti se, että yksi osa suomalaista upeaa historiaa on nyt ulkomaisessa omistuksessa, mutta ylpeänä voidaan silti kantaa Suomessa valmistettuja Ursuit kuivapukuja, oli omistuspohja sitten missä päin maailmaa tahansa.

Ruorimies.fi on tottunut käyttämään Ursuit pukuja niin veden päällä kuin pinnan allakin, eikä pukujen laatu tai yhtiön palvelu varmasti tästä heikkene. Päinvastoin, uskon että kasvu on entistä kiivaampaa ja palvelu vaan paranee entisestään kun taustalla on suuri tekstiilijätti. Siihen on ainakin uskominen.