Trossi Appi auttaa veneilijää pulassa

Meripeastuksen Trossi Appi on kätevä lisä älypuhelimiin kaikenlaiseen veneilyyn.

740

Suomen Meripelastusseura on lanseerannut oman Trossi Appi ohjelmansa älypuhelimille. Sen tavoitteena on parantaa vesilläliikkujien turvallisuutta, ja se pohjautuu kansainväliseen SafeTrx sovellukseen.

Trossi-Appi on hyvä lisä veneilijöiden puhelimiin, ja kannattaa ehdottomasti ladata mikäli on Trossin jäsen. Ja mikäli ei ole Trossin jäsen, kannattaa siihen liittyä ennen veneilykauden alkua. Trossi Appi sisältää paljon turvallisuustietoa, merimerkkejä, sääntöjä, bensikset ja tietysti lähimmän meripelastusaseman sijainnin kartalla. Appiin voi lisäksi tallettaa ajamnsa reitin joka näkyy Liikenneviraston tuottaman merikartta-aineiston päällä. Mutta navigointiin Appi ei kuitenkaan sovellu.

Appi sisältää myös hätäpuhelupainikkeet ja puhelun lisäksi appi lähettää sijaintitiedon. Veneilykauden aikana appiin lisätään myös Trossi palvelunumero painike mikäli tarvitsee ei-kriittistä apua.

Trossi AppiYksi Trossi Appin erikoisuukssia on sen reittisuunnittelu, ja myöhästymistoiminto. Mikäli reittisuunnitalma aikatauluineen on tehty Trossi Appilla, ja matka-aikaa hurahtaa suunniteltua enemmän, muistuttaa Appi veneilijää sekä ilmoittaa myöhästymisestä valituille henkilöille. Samoin myöhästymisestä menee veneilykauden aikana tieto Trossi palvelukeskukseen joka välittää tiedon tarvittaessa eteenpäin. Mielenkiintoinen toiminto, ja on varmasti kätevä esimerkiksi kovan kelin siirtopurjehduksiin.

Trossi Appi on saatavissa Apple ja Android alustoille ja se on maksuton. Kunhan kelit tästä hieman lämpiävät, Ruorimies ottaa Trossi Appi sovelluksen tarkempaan syyniin.