Mainostajamme

TBS esitteli Hollannin METS messuilla viime vuonna mielenkiintoiset laturit. Uudet Omnicharge 2 sarjan laturit mahdollistavat enimmillään kolmen akkupiirin täysin itsenäisen lataamisen. Tällaista ominaisuutta ei muissa akkulatureissa vielä toistaiseksi ole ollut. Normaali akkulaturi pystyy lataamaan yleensä yhden tyyppisellä käyurällä varustettuja akkupankkeja, eli jos veneessä on vaikka Starttiakku, hupiakku ja keulapotkkurin akkupiiri, tulee kaikkien akkujen olla saman tyyppisiä, jotta monikanavainen akkulaturi pystyisi akut lataamaan kunnolla

TBS omnicharrge 2 laturi
TBS akkulatureissa on selkeälukuinen LCD näyttö etupaneelissa, joka helpottaa laturin toimintojen selaamista ja käyttöä. Lisävarusteena on saatavilla myös erillinen ulkoinen näyttö tai bluetooth liitäntä.

Omnicharge 2 kumminkin pystyy parempaan. Sen jokainen lähtö on ohjelmoitavissa erikseen eri akkutyypeille ja latauskäyrille. Näin voidaan esimerkiksi veneen akustoon lisätä hupiakkupankkiin litiumakut, mutta säilyttää Startti ja keulapotkurin akkupiiri ominaan. Sama koskee esimerkiksi normaaleja SMF akkuja ja AGM akkuja, joiden latauskäyrät poikkeavat toisistaan. TBS omnicharge pystyy lataamaan niin AGM, GEELI, avoimia ja litiumakkuja erikseen ja sekaisin. Latureita on saatavilla 12V ja 24V versioina 20-60A lataustehoilla riippuen käyttöjännitteistä.

Tällainen ominaisuus, jossa useamman akkupankin latausta voidaan muokata erikseen on erittäin tervetullut etenkin venekäyttöön, jossa akkutekniikan kehitys on ollut viimevuosina erittäin voimakasta. Litiumakkujen esiinmarssi on ollut voimakasta, mutta vanhojen veneiden sähköjärjestelmät eivät välttämättä ole ehtineet pysyä mukana.

TBS laturin liittimet
TBS omnicharge 2 latureissa on tukevat ruuviliittimet kaapelien kytkemiseen suojakannen alla. Qlink liitäntä ulkoiselle näytölle löytyy myöskin suojakannen alta. Laturi on varustettu helpolla schuko pistokkeella, eli kansan kielellä se liitetään sähköverkkoon töpselillä.
TBS qlink sovittimilla, saadaan laturin ohjelmointi suoritettua kätevästi joko tietokoneen avulla tai peräti kännykällä bluetooth yhteydellä.

TBS latureiden maahantuojana toimii Oy Esco Ab Lisätietoja valmistajan sivuilta [tästä linkistä]