Mainostajamme

Yle.fi: Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Suomenojan alueelle laadittu asemakaava on lainvastainen. KHO:n mielestä Espoo ei tehnyt riitäviä selvityksiä siitä, miten asemakaavan muutos vaikuttaa alueen luontoarvoihin.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan kaksi vuotta sitten. Kaava olisi sallinut sataman huomattavan laajentamisen arvokkaiden lintualueiden läheisyydessä.

Kaavapäätöksestä valittaneen Helsingin Seudun lintutieteellinen yhdistys Tringan KHO:n päätös on samalla merkittävä ennakkopäätös ja se linjaa jatkossa soveltamisalallaan valtakunnallista kaavoitusmenettelyä.

Voisiko Espoon kaupunki nyt miettiä kaikkien niiden käyttämättä jäävien rahojen käyttämistä esimerkiksi vastapäisen Skatan sataman vesipisteen rakentamiseen tai muiden veneilypalveluiden kehittämiseen? Skatalla kun kaupungin vesi tulee rannassa olevaan veneseuran kerhotaloon, mutta ei kymmenen metriä rantaa lähempänä olevaan ST1 asemaan. Laittakoot veden vaikka maksulliseksi, kunhan sitä jostain päin Espoota saisi nekin, jotka eivät ole venekerhon jäseniä.

Ymmärrän kyllä että venekerhoilla on nämä palvelut ja liittymällä jäseneksi saan palvelut käyttööni. Mutta kun olen erään toisen venekerhon jäsen, enkä haluaisi vaihtaa kerjoa vain kotisatamani vuoksi, en saa vettä. Tilannehan on nimittäin se, että jos vene on Espoon länsipäässä Espoon kaupungin paikalla, eikä kuulu venekerhoon (josta ilmeisesti saisi vettä), on lähin vesitankkauspiste joko Lauttasaaressa tai Porkkalassa.