Mainostajamme

Satelliittiviestimistään tunnettu SPOT esitteli uutta härveliään NMEA messuilla Seattlessa. Ilmeisesti tämäkin uutuus oli jo esitelty jokin aika sitten, mutta ainakin itseltä se oli mennyt autuaasti ohi kaikkien korvien. Toisaalta ei tästä löytynyt juuri mitään infoa mistään Googgelin avullakaan.. jokunen vanha juttu viime vuodelta jostain pre-production mallista

Anyway, kyseessä on siis SPOT hätälähettimen kiinteämpi versio venekäyttöön mutta lisättynä ihan mukavilla featureilla. Perusidea on laitteeseen rakennettu Geofence, joka vahtii ettei alus liiku liian pitkälle sen kiinnityspaikasta. Lisäksi laitteeseen voidaan kytkeä erilaisia lisäanrtureita, ja se toimii myös ihan normaalina SPOT lähettimenä.

Vesitiiviissä (IP67) keskusyksikössä (tracker) sijaitsee erittäin vahva GPS-vastaanotin ja satelliittilähetin. Tracker yksikköön voidaan liittää erilaisia antureita, kuten akkuvahti, pilssivahti tai muita vastaavia tärkeitä vahtiantureita. Nämä tiedot saadaan sitten SPOT lähettimen tapaan omaan kännykkään tai sähköpostiin jos joku anturi hälyttää raja-arvojen alapuolella. Laite voidaan laittaa myös lähettämään statusviestejä vaikka päivittäin. Pakettiin kuuluu lisäksi vesitiiviit näppäinpaneelit veneeseen asennusta varten, sekä langattomat kauko-ohjaimet joissa on myös täydet SPOT toiminnot.

Mahdollisesssa varkaustilanteessa laite kytkeytyy päälle kun ennaltamääritelty Geofence alue ylitetään. Tämän jälkeen laite lähettää viestit omistajalle ja ulkopuoliselle valvontayritykselle joka alkaa seuraamaan aluksen kulkua. Näin varastettu omaisuus voidaan paikantaa ja saada takaisin.

Pikkuesitteestä ei ihan kaikki speksit vielä aukea, laite tulee myyntiin loppuvuonna ja sen EU-hintataso ei ole vielä vahvistettu. Jenkkilässä laitteen hinta on noin 500 taalaa, ja vuosimaksut liikkuvat 150 – 250 US taalan välillä paketista riippuen.