Sailing Yacht A rahavaikeuksissa

Maailman suurin purjealus Sailing Yacht A on päässyt otsikoihin muiden kuin kokoonsa ja ulkonäköönsä liittyvien asioiden takia.

452

Maailman kalleimpiin superjahteihin kuuluva, maailman suurin purjeilla avustettu moottorialus Sailing Yacht A on ollut otsikoissa tällä viikolla rahahuolien takia. Uutisissa kerrottiin alkuviikosta että Sailing Yacht A oli takavarikoitu Gibraltarilla koska sen valmistaja vaati jahdin venäläiseltä omistajalta, biljonääri Andrey Melnichenkolta avoimia laskuja yli 15 miljoonan Euron edestä. Tästä hyvästä sitten Gibraltarin satamaviranomaiset takavarikoivat 400 miljoonan Euron aluksen kesken luovutusmatkan.

Sailing Yacht A on vaivaiset 143 metriä pitkä “purjealus” ja se on rekisteröity luonnollisesti Bermudalle. Aluksen kolme mastoa ovat korkeammat kuin Lontoon Big Ben ja ne kestävät jopa 90 solmun tuulia täysillä purjeilla. Siinä on tietysti helikopterikenttä, uima-allas ja vedenalainen katseluhuone. Alus kulkee yleensä koneilla, sen kaksi 4.837 heppaista MTU moottoria kiihdyttävät tämän aluksen 21 solmun huippunopeuteen. Kun matkavauhti asettuu 16 solmuun, on aluksen maksimietäisyys noin 5.320 merimailia. Vahvistamattomien tietojen mukaan alkukseen mahtuu myös vaivainen 54 hengen miehistö.

Sailing Yacht A, nimeltään Nobiskrug, on viimeisten tietojen mukaan vapautettu lähtemään Gibraltarilta kolmen päivän pakollisen tauon jälkeen. Alus on kerännyt paljon mielenkiintoa ja arvosteluja sen koosta ja futuristisesta ulkonäöstä johtuen. Mitä mieltä itse olet. laittaisitko 400 milliä tämänlaiseen alukseen?