Mainostajamme

Suomalainen laadukkaista ja hiljaisista lämmittimistään tunnettu Safire julkaisi METS 2019 messuilla Amsterdamissa uuden vesilämmittimen. Yli 20 vuotta ilmalämmittimiä niin mökeille, kuin veneisiin valmistanut lämmitintehdas on kuunnellut herkällä korvalla asiakaskuntaa ja yhä useampi veneilijä haluaa lämmittimeltään enemmän, kuin vain pelkän puhalluksen. Lämmintä käyttövettä halutaan usein myös olosuhteissa, joissa koneen käyttö ja maasähkö eivät ole ratkaisuita. Ajoneuvokäyttöön tarkoitetut Saksalaiset Webasto ja Eberspächer moottorin esilämmittimet ovat tähän saakka olleet erittäin kovaäänisiä, runsaasti virtaa kuluttavia ja niiden tehonsäätöalue mene riittävän alas lämmityskäyttöä ajatellen. Samoin niissä ei ole valmiuksia termostaattiohjaukselle, vaan ohjaukset joudutaan tekemään jälkikäteen erilaisilla sähkömiehen erikoisratkaisuilla. Bimetalli termostaateilla, erillisillä kiertovesipumpuilla ja välisäiliöratkaisuilla

Kuvassa Safire 39Di, joka vastaa kokoluokaltaan ja ulkonäöltään uutta vesilämmitintä. Uudesta vesilämmittimestä ei ole toistaiseksi saatavilla kuvamateriaalia.

Uusi Safire Vesilämmitin tarjoaa ratkaisua näihin ongelmiin. Safiren vesilämmitin perustuu samaan hiljaiseen laminaariseen polttimeen, kuin kaikki muutkin Safiren lämmityslaitteet. Se pystyy polttamaan Dieselin puhtaalla siniliekkipalamisella koko toiminta-alueellaan. Sen lämpötehoksi luvataan 0,9-3,9Kw, eli sama, kuin heidän suurimmassa ilmalämmittimessään. Tämän lisäksi lämmittimessä on valittavissa toimintatilat suoralle patterikierron termostaattiohjaukselle, tai suoraan patterikierron lämpötilan ohjaukselle. Lämmittimessä on erilliset lähdöt sekä lämminvesivaraajalle, että patterikierrolle. Näin voidaan tarvittaessa lämmittää vaikka lämpimänä kesäpäivänä pelkästään tiskivedet. Sama lämmitin toimii niin vene, kuin kesämökkikäytössäkin. Käytössä on vielä tälläkin hetkellä suuri määrä veneitä, joihin on aikanaan asennettu esimerkiksi vesikiertoinen kaasulämmitin, joka on käyttöikänsä päässä. Vastaavia kaasulämmittimiä ei ole enää venekäyttöön saatavilla, joten tämä lämmitin sopii hyvin korvaamaan nämä vanhat lämmittimet.

Lämmitin on saman kokoinen, kuin heidän isompi ilmalämmitin, eli 410x170x310mm. Lämmitin on valmistettu kauttaaltaan ruostumattomista materiaaleista ja lämmönvaihdin on Safiren tyyliin Torniossa valmistettua happoterästä.

Uusi lämmityslaite on ensiesittelyssä Suomessa Helsingin venenäyttelyssä 7.2.2020 alkaen.

Lisätiedot www.safire.fi, lämmittimien jakelusta suomessa vastaa Oy Esco Ab