Ruorimies.fi on media joka on kehitetty palvelemaan Suomalaista veneilijää. Sen perustamisajatuksena oli tarjota palvelu joka on ajanmukainen, rehellinen ja ammattitaitoinen, mutta myös edelläkävijä alallaan tekniikan ja palvelun suhteen.

Historiasta tähän päivään

Ajatus Ruorimies.fi palvelusta lähti liikkeelle kesällä 2013. Aihetta aiemmin palvellut Afterdiver.fi blogi oli päässyt komeaan viiden vuoden ikään, ja oli aika miettiä blogin tulevaisuutta. Afterdiver.fi blogi oli perustunut hyvin pitkälle navigointielektroniikan saloihin, elektronisiin merikarttoihin sekä aiheen syvempään analyysiin. Aiheet kumpusivat tietysti blogin perustajan, Nico Kavaleffin omasta innokkuudesta aiheeseen, ja johtihan blogi myös On/Off kolumniin Venemestari lehdessä. Oli kuitenkin aika miettiä mihin suuntaan viisivuotiasta blogia tulisi luotsata tästä eteenpäin.

Kun aihetta tuumattiin muutaman lounaan merkeissä aktiivisen meripelastajan ja veneilykouluttaja Matti Pouhakan kanssa, alkoi tulevaisuus hahmottumaan. Molempien näkemys kotimaisen veneilymedian tulevaisuudesta oli samanlainen, ja visio Ruorimiehestä alkoi saada lihaa luiden ympärille. Ruorimies.fi palvelu tulisi olemaan uuden aikakauden veneilymedia joka tarjoaisi uudenlaista sisältöä uudenlaisella tavalla uuden aikakauden veneilijöille. Mutta kaiken perustana olisi kuitenkin rehellisyys, ammattitaito ja oikeudenmukaisuus jossa perinteisiäkään menetelmia ei unohdettaisi. Ruorimies luotsaisi suomalaista veneilijää läpi tiuhan varusteviidakon antaen selkeitä vinkkejä siitä mistä pitääkin.

Sisällön luominen

Ruorimies.fi on edeltäjänsä tavoin ilmainen lukijoilleen, ja elää ja kasvaa yhteistyökumppaniensa tukemana mainosrahoitteisena mediana. Toimitus kirjoittaa oman kompetenssinsä mukaan aiheista jotka kiinnostavat tietysti meitä itseämme, mutta joiden uskomme kiinnostavan myös suurta veneilevää yleisöä. Aiheita saamme toki  yhteistyökumppaneidemme verkostosta, koska se on kanava josta uudet tuotteet tulevat markkinoille. Mutta yksi merkittävä kirstu juttuaiheille on itse lukijat. Yksi Ruorimies.fi palvelun alkuperäisiä ideoita oli kirjoittaa siitä mitä veneilijät haluavat tietää.

Kun Ruorimies.fi palvelua alettiin kasaamaan, oli tärkeää rakentaa myös sellainen toiminnallisuus jonka avulla lukijat voisivat tuottaa aiheideoita toimitukselle. Koska haluamme kirjoittaa juttuja itsemme lisäksi myös muille veneilijöille, halusimme saada sisältötoiveita lukijoilta. Tätä tarkoitusta varten palveluun tullaan jossain vaiheessa avaamaan keskustelualue jossa lukijat voisi kysyä mieltä askarruttavista aiheista ja saada niihin vastauksia. Ja mikäli joku aihe kirjottaisi kovin paljon keskustelua, voisi toimitus ottaa aiheesta kopin ja tuottaa siitä selventävän jutun.

Ruorimies.fi haluaa olla edelläkävijä myös muiden median sisällöissä. Päätimme aloittaa tuottamaan myös videomateriaalia juttujemme tueksi, mutta videotuotanto alkaa vasta lähitulevaisuudessa. Ei olisi mitään järkeä tuottaa samanlaisia videoklippejä kuin kaikki muutkin, vaan kaikissa videoissa olisi sama Ruorimies.fi perusajatus, tuottaa sisältöä josta olisi lukijalleen hyötyä. Siksi videotuotantoa suunnitellaan vielä hetki ennen kuin päästään itse asiaan.

Sinustako Ruorimies?

Mikäli koet että sinussa on sitä mitä tähän hommaan vaaditaan ja sinulla on aihe josta haluaisit kirjoittaa, ota meihin yhteyttä.

Ruorimies.fi on palvelu suomalaiselle veneilijälle ja sitä tuottavat suomalaiset veneilijät. Toivomme sinun viihtyvän sivustollamme ja kertovan siitä eteenpäin veneileville ystävillesi.

Diggaathan meistä myös Facebookissa!

Päätoimittaja

Alkuperäisen Afterdiver.fi blogin perustaja ja Ruorimies.fi palvelun perustaja. Ei aktiivinen sisällöntuottaja 1.8.2017 jälkeen.
490FaniaTykkää
165SeuraajaaSeuraa
157SeuraajaaSeuraa
0tilaajaaTilaa
[vc_wp_posts title=”Uusimmat artikkelit” number=”5″]