Mainostajamme

FLIR/Raymarine on juuri ilmoittanut aloittavansa yhteistyön jenkkiläisen Rockford Fosgate audiovalmistajan kanssa. Raymarinen monitoiminäytöt saavat yhteistyöstä yhteensopivan Rockford Fosgate PMX-5 audiolaitteen ja Fusion saa samalla yhden kilpailijan lisää.

Rockford Fosgate PMX-5Raymarinen ja Rockford Fosgaten yhteistyö on tuottanut aluksi yhden yhteensopivan laitemallin. Rockford Fosgate PMX-5 Digital Media receiver on NMEA2000 verkon kautta liitettävä audiosoitin ja tätä varten Raymarine päivittää Lighthouse II ohjelmistonsa tukemaan uutta teknologiaa. PMX-5 ei itsessään tuo mitään mullistavaa toimintoa jo aiemmin yhteensopivien Fusion soittimien rinnalle, mutta tarjoaa laitevalmistajalle mahdollisuuden rakentaa nykyisin Garminin omistaman Fusionin rinnalle brändättyä audiopakettia.

eS12_Rockford_FosgateRockford Fosgate PMX-5 on kohtalaisen suuri soitin, ja sisältää paljon toimintoja joista Euroopassa, tai ainakaan täällä Härmässä päästä nauttimaan. Lähes kahden DINin kokoinen etureuna tarjoaa suuren 2,7″ näytön ja kotelointi on IPX6 suojattu. PMX-5 sisältää AM/FM/WB vastaanottimen lisäksi Sirius XM ja Pandora toiminnot jotka eivät ole käytössä Euroopassa. A2DP Bluetooth mahdollistaa musiikin suoratoiston Apple ja Android laitteista. Ulkoiset liitokset onnistuvat AUX ja USB liitäntöjen avulla, ja USB on myös lataava. Erillistä Line-Out liitäntää ei mainita spekseissä, joten vielä ei ole tietoa tukeeko PMX-5 erillistä ulkoista vahvistinta. Soittimessa on kaksi erillisesti kontrolloitavaa musiikkivyöhykettä ja erillinen Subbarin säätö.  Sisäisestä vahvistimesta luvataan 4x50W kahdella Ohmilla, ja takuuta myönnetään yksi vuosi.

Hyvän näköinen soitin, mutta ikävästi monet sen ominaisuudet eivät ole käytössä Suomessa. Lopullinen suositushinta jättää nähtäväksi miten korkealle suosio nousee ajan kuluessa.

Nyt kun Garmin omistaa Fusionin, Navicolla on oma SonicHub2 ja Raymarinella on Rockford Fosgate, onko markkinoilla enää tilaa kolmannen osapuolen plottereihin integroitaville audiolaitteille? Se kun edellyttää plotterivalmistajilta ohjelmointityötä kun jokaiselle eri merkin audiolaitteelle pitää rakentaa jonkinlainen tuki. Audiolaitteen kontrollointi kun ei mene pelkästään sillä että soittimen takapaneelissa on NMEA2000 liitäntä. Silti tämä osoittaa selkeästi sen, että NMEA2000 verkko ja sen tuomat integrointimahdollisuudet lupaavat paljon uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Rockford Fosgate PMX-5 suositushintaa ei ole vielä julkistettu, ja sen saatavuuskin on avoin. Villi veikkaus, hintaa noin 500€ ja tulee myyntin loppukesästä.