Mainostajamme

Raymarine lähti vahvasti uuteen vuoteen lanseeramalla uusimman tuotteensa, ja mikä tuote se olikaan. Raymarine Quantum on uusin pulssi-kompressiotutka ja se kisaa erittäin vahvasti Navicon 4G ja Halo laajakaistatutkien kanssa pienveneiden tutkaherruudesta.

Raymarine QuantumRaymarine Quantum on Raymarinen ensimmäinen SolidState tutka joka ei perustu perinteiseen magnetronilla toimivaan pulssitekniikkaan. Jos sitä haluaa verrata Simrad Halo tutkaan joka lanseerattiin viime vuonna, erottuu se edukseen ensimmäiseksi kokonsa puolesta koska Raymarine Quantum on 18″ kupuantenni joka soveltuu moniin pienveneisiin Simrad Halo avoantennia paremmin. Tottakai suorituskyvyssä on eroja isompaan avoantenniin nähden, mutta monissa veneissä ei ole tilaa isoille 3-6 jalkaisille antenneille.

Raymarine Quantum lupaa toimintasäteekseen kaiken kuudesta metristä 24 merimailiin saakka, joten tällä tutkalla voidaan havaita maalit erittäin läheltä venettä, sekä riittävän kaukaa avomeriolosuhteissa.

Uutuustutka erottuu toki edukseen myös liitäntävalinnoillaan, koska tämä on ensimmäinen monitoiminäyttöihin langattomasti liitettävä tutka-antenni. Se toimii uudempien Lighthouse II käyttäjärjestelmää käyttävien Raymarine plotterien kanssa langattomasti, mutta tarjoaa myös RayNet ethernet kaapelilla toimivan liitoksen mikäli niin haluaa. Ja vaikka langattomus ja veneet eivät ehkä vielä ole sillä varmuustasolla että sitä kannttaa ihan sokeasti tavoitella, tarjoaa Quantum silti erittäin mielenkiintoisen ja kunnioitettavan mahdollisuuden erilaisiin asennusratkaisuihin.

Tästä uutuudesta kuullaan varmasti lisää tänä kesänä kun antennia päästään asentamaan ensimmäisiin veneisiin. Raymarine Quantum ei ole myöskään pilattu hinnoittelullaan, antennin lähtöhinta on nimittäin alle 2.000€ joka on mielestäni erittäin kohtuullinen kilpailutasoon verrattuna. Quantumin saa omakseen 1.854€ hinnalla ilman RayNEt kaapelia.