Mainostajamme

Raymarine on pitänyt todella kiivasta tahtia ohjelmapäivitystensä kanssa kuluneen vuoden aikana. Vasta pari viikkoa sitten julkaistu versio sai eilen uudemman päivityksen ja ohjelmisto siirtyi versioon 11. Uudessa 11.26 versiossa on jälleen muutamia mielenkiintosia uudistuksia.

Raymarine Lighthouse II päivitys

  • Navionics Auto Routing toiminto, edellyttää Navionics+, Navionics Update tai Navionics Platinum+ karttakorttia.
  • Parannetut hälytystoiminnot
  • Tutkan Overlay/päällekkäiskuva COG (Course Over Ground) tiedolla GPS vastaanottimelta. Sähkökompassia ei siis enää tarvita, vaikka se antaa tarkemman suunnan.
  • Jaetut asetustiedot
  • RMK-9 Keypad softapäivitys v11.16
  • Aktivoi/deaktivoi reittipisteeseen saapumisen hälytys

COG tiedon käyttämistä tutkan päällekkäiskuvan ohjaimena on kyselty paljon, ja se on varmasti yksi kiistellyimmistä ominaisuuksista. GPS sijaintiin perustuvan COG tiedon käyttäminen on nimittäin toiselta kantilta myös erittäin epäluotettavaa, koska varsinkin hitaissa nopeuksissa COG tieto ei päivity riittävän usein, ja siihen ei siksi voi luottaa aina ja iänkaikkisesti. Sähkökompassilta saatu HDG (Heading) on siten aina varmempi tapa. Toisaalta nyt moni käyttäjä jolla ei ole autopilottia, voi hyödyntää tutkan päällekkäiskuvaa pelkän GPS tiedon kanssa, ja siten tietysti tämä on hyvä uudistus.

Navionics Auto Routing on mielenkiintoinen uudistus, ja tulee saataville myös muissa laitemerkeissä. Ruorimies testaa Auto Routing toiminnon pian, ja siitä tulee erillinen hajatelma kunhan sitä on päästy testaamaan.

Lataa päivitys Raymarinen sivuilta ja asenna se MicroSD muistikortilta.