Mainostajamme

Raymarine on vihdoin lanseerannut kaksisuuntaisen ohjelmiston mobiililaitteille tukemaan uusien e- ja c-sarjan monitoiminäyttöjen käyttöä. Nyt uuden monitoiminäytön omistajan valittavissa on kaksi uutta ohjelmaa alkuperäisen Rayviewer videostriimauksen lisäksi.

Raymarine RayRemote on ohjelma jolla älypuhelimeen saadaan Raymarinen monitoiminäyttöjä komenmtava näppäimistö. Sovellus on suunniteltu puhelimenkokoiselle laitteelle, mutta toimii myös tableteissa. Näppäimistöllä saadaan mm. seuraavat toiminnot; Koti, Valikko, Takaisin, Zoom sisään ja ulos, Aktiivinen ja Reittipiste/MOB.

Näppäimistö toimii kuten oikeakin näppäimistö, siinä on kiertokytkin, joystick ja OK nappi. Toiminnot valaistuvat kun  niitä käytetään (zoomaus, valikkojen selaus, kotivalikon valinnat, T-sarjan lämpökameran hallinta).

Raymarine RayRemote softa toimii sekä uuden e- että c-sarjanlaisen minitoiminäytön kanssa kun softaversio on vähintään 3.15. Päätelaitteista tuetaan iOs laitteita (suositus vähintään iPhone 4 tai iPad2) sekä Android/Kindle laitteita (suositus vähintään 1Ghz prosessori ja Android 2.2.2). RayRemoten hinta on ainakin Adroid Play kaupassa 23,99€. iTunesista softaa ei vielä löytynyt. PÄIVITYS 10.5. iOS ohjelmisto on nyt ostettavissa iTunes storesta.

Raymarine RayControl on uudenlainen kaksisuuntainen ohjelma, ja on selkeästi isku Furunon helmikuussa lanseeraamalle TZ Touch sarjan mobiilisoftalle. Koska Furuno ei ole vielä saanut uusia TZ Toucheja myyntiin, saa Raymarine silti kruunata itsensä ensimmäiseksi kaksisuuntaisen mobiilisoftan lanseeraajaksi.

Anyhoo, Raymarine RayControl on täysin kaksisuuntainen monitoiminäytön kontrolleri joka on suunniteltu toimivaksi parhaiten 7″ ja sitä suurempien tablettien kanssa. Sitä ei suositella käytettäväksi älypuhelinten kanssa koska niiden näyttö on liian pieni laitteen hallinntaan.

Mobiilisoftan reunasta saa esille virtuaalisen näppäimistön ja valaistun kiertokytkimen.

Valikkorakenne on täysin sama kuin monitoiminäytön oma valikkorakenne.

Ainoa selkeä ero monitoiminäyttöön on autopilotin hallinnan puute. Se on jätetty tarkoituksella pois turvallisuussyistä. Jos käytössä on sekä iPhone jossa RayRemote ja iPad2 jossa RayControl, voi ne molemmat olla liitettynä monitoiminäyttöön samanaikaisesti.

Raymarine RayControl softa toimii sekä uuden e- että c-sarjanlaisen minitoiminäytön kanssa kun softaversio on vähintään 3.15. Päätelaitteista tuetaan iOs laitteita (suositus vähintään iPhone 4 tai iPad2) sekä Android/Kindle laitteita (suositus vähintään 1Ghz prosessori ja Android 2.2.2). RayRemoten hinta on ainakin Adroid Play kaupassa 39,99€. iTunesista softaa ei vielä löytynyt. PÄIVITYS 10.5. iOS ohjelmisto on nyt ostettavissa iTunes storesta.

Tämän lanseerauksen myötä Raymarine on entistä houkuttelevampi vaihtoehto uuden monitoiminäytön hankkijalle. Jahka tätä uutta softaa pääsee testaamaan, voi siitä kertoa jotain lisää.

Mitä mieltä itse olet, onko tabletit tekemässä tuloaan monitoiminäyttöjen rinnalle vai onko kyseessä vain hapatusta joka pitäisi haudata kauas unholaan?