Q-navigointijärjestelmä saa Raymarine kalakaikuluotaimen

Q-navigointijärjestelmä saa keväällä 2017 rinnalleen Raymarine CHIRP kalakaikuluotaimen erillisenä moduulina.

1383

Turkulaisen Nextfour Solutionsin kehittelemä Q-navigointijärjestelmä saa tulevalle kaudelle sittenkin kalakaikuluotaimen. Nextfour Solutions julkaisi tänään tiedotteen jossa se kertoi strategisesta yhteistyöstä Raymarinen kanssa. Tiedotteen mukaan kyseessä on ensimmäinen yhteistyösopimuksen tuoma lisäys, joten odotettavissa saattaa olla myös muita Raymarine komponentteja.

Q-navigointijärjestelmä saa keväällä 2017 kaverikseen Raymarine CHIRP kalakaikuluotaimen, mutta tiedotteessa ei tarkemmin kerrota mikä malli on kyseessä. Kaiusta on tiedossa vain se, että se on CHIRP luotain ja sen teho riittää 270 metriin saakka. Näiden speksien mukaan kyseessä voisi olla CP100 CHIRP Downvision luotain, vaikka DownVision kaiusta ei ole tiedotteessa mitään mainintaa.

Q-navigointijärjestelmäQ-navigointijärjestelmä esittää kaikutiedon kuva-kuvassa tekniikalla, joten kaiku näytetään omassa ikkunassaan navigointisovelluksen sisällä. Ikkunan kokoa voi itse säätää, sitä voi siirtää ruudulla tai sen voi avata koko ruudun kokoiseksi.

Kaikuluotain voidaan jälkiasentaa jo myytyihin Q-navigointijärjestelmiin. Q-laite pitää todennäköisesti päivittää moduulin lisäyksen jälkeen, mutta päivitys tapahtuu suoraan verkon yli. Toistaiseksi markkinoilla oleva Buster Q on ainoa tämän tuoteperheen laite johon moduuli käy.

Tämän enempää tietoa ei uutuudesta vielä herunut, eikä hintakaan ole vielä tiedossa. Ruorimies seuraa mielenkiinnolla Q-navigointijärjestelmän kehitystä.

Mitäpä mieltä tästä? Onko tämäntyyppinen ratkaisu menossa oikeaan tai väärään suuntaan?

1 KOMMENTTI

Comments are closed.