Q kauko-ohjain tuo uusia ulottuvuuksia Buster Q navigointijärjestelmään

Q kauko-ohjain tulee sopivasti ennen kesää tarjolle lisävarusteeksi esimerkiksi jo olemassaolevaan Buster Q navigointijärjestelmään.

577

Suomalaisen Nextfourin kehittämä Q navigointijärjestelmä laajenee uusilla ominaisuuksilla kun Q kauko-ohjain tulee myyntiin kesäksi. Nextfourin Q järjestelmä on ensimmäisenä käytössä Buster veneissä, ja tulee vakiona kaikkiin Buster veneisiin Buster M mallistosta alkaen kaudelle 2017.

Q kauko-ohjain vaikuttaa yksinkertaiselta ohjaimelta selkeine painikkeineen. Valmistajan tiedotteen mukaan siinä on erilaiset toiminnot navigointijärjestelmän tilasta riippuen. Mikäli laite on mediatilassa, voi kauko-ohjaimella vaihtaa älypuhelimesta striimattavaa kappaletta, tai vaikka radioasemaa. Järjestelmän tilaa voi myös vaihtaa esimerkiksi mediatilasta vetouistelu- tai navigointitilaan kaukosäätimen avulla.

Q kauko-ohjain on saatavissa erillisenä lisävarusteena Buster Q jälleenmyyjiltä, sen lopullinen suositushinta tullaan julkaisemaan myöhemmin. Mikäli ohjaimen tilaa asennettuna, voi sen hinta toki olla korkeampikin asennuksesta riippuen. Kauko-ohjaimen toiminnot tulee saataville myös suoraan Q navigointijärjestelmän kosketusnätön sivupalkkiin toteutettavilla painikkeilla. Uudet painikkeet tulevat järjestelmään kevään ohjelmistopäivityksen jälkeen. Softapäivitys tulee laitteelle verkon yli, ja käyttäjän tarvitsee vain hyväksyä uusi ohjelmisto kun laite sitä tarjoaa. Laitepäivitys tapahtuu tausta-ajona, joten laitteen toiminnallisuus säilyy myös päivityksen aikana. Ruorimies suosittelee silti päivitysten tekemistä aina laiturissa, ja kun päivitys on tehty, varmista että laite toimii kuten pitää ennen vesille lähtöä. Ajon aikana ei kannata alkaa tekemään laitepäivityksiä, koskaan.

Ruorimies ei ole vielä päässyt itse kokeilemaan kauko-ohjainta, tai erilaisia käyttötiloja. Toistaiseksi kaikki Q kokemukset rajoittuvat Buster Q järjestelmän messuesittelyihin, ja niissä tilanteissa ei oikein voi tehdä kunnollista testiä eri tilojen toiminnallisuudesta. Katsotaan jos kesän kynnyksellä pääsee kunnolla tutustumaan vaikkapa Buster Q navigointiijärjestelmän saloihin. Kuka tietää vaikka Q järjestelmään tulisi vielä muitakin uusia ominaisuuksia ennen kauden alkua.