Mainostajamme

Yksi maailman suosituimmista ja palkituimmista PC navigointiohjelmista, Nobeltec on saanut uuden päivityksen. Uusi major release versio 11 tuo pöytään uusia ominaisuuksia ja yhteyksiä.

Nobeltec on saanut uusia toimintoja, asennusprosessia on parannettu sekä uusia rautapuolen yhteyksiä on lisätty parhaan PC navigointisoftataistelun voittamiseksi. Softa tukee nyt myös NMEA2000 verkkoa ja uutta Nobeltec IR2-HD2 tutkaa sekä joitain Furunon Ethernet-pohjaisia härveleitä. FloScanin kanssa tehty yhteistyö toi mukanaan polttoaineen kulutustietojen näytön ja oma sääpalvelu on integroitu ohjelmaan.

Uudet VNS ja Admiral 11 versiot tukevat nyt täydellisesti NMEA2000 verkkoa. Järjestelmä ottaa vastaan NMEA2000 dataa natiivisti, onhan Nobeltec tehnyt oman USB askinkin yhdessä Actisensen kanssa. Rautapuolella uutta on yhteydet Furunon FA30 ja FA50 AIS laitteiden kanssa, myös navigointidataa saa nyt suoraan Furunon järjestelmästä. Oma maailmanlaajuinen sääpalvelu, muutokset PlanView’ssa ja tuki uudelle HD tutkalle ovat muiita uusia ominaisuuksia uudessa versiossa. Sääpalvelun kattavuudesta  Härmässä ei ole vielä mitään hajuakaan.

Uusi Nobeltec VNS ja Admiral versio 11 lienee saatavissa alkuvuoden aikana. Hinnat ovat ilmeisesti hieman laskeneet viime vuodesta maahantuojan verkkosivujen hinnaston mukaan. Nobeltec VNS 395€ ja Admiral 995€, päivitys vanhemmasta versiosta uuteen bungaa tietysti vähän vähemmän.

Nobeltecin yksi “heikkous” on sen karttatuki, se nimittäin syö vain C-MAP Max Pro karttoja jotka ovat sitten hieman normaalia kalliimpia, mutta ovat tehty vähän tarkemmiksi ja ne sisältävät 12kk päivitykset. Yhden Max Pro Wide alueen hinta on noin 500€, MegaWidesta saa pulittaa lähes 700€. Koko pallon kartat maksaa vain lähes 14.000€…

Onko tämä ensiaskel Nobeltecin, MaxSean ja Furunon lopulliselle yhdistymiselle? Milloin Nobeltec syö suoraan Furunon Ethernet tutkan signaalia? Milloin Nobeltec ja MaxSea ovat yksi ja sama softa? Jos aihe kiinnostaa ja mielessäsi on jotain sanottavaa, laita sana tai kaksi tuonne kommenttilaatikkoon.