Mainostajamme

No jopas taas jotakin. Vasta hetki sitten kirjoittelin Nobeltecin uusien VNS ja Admiral ohjelmien V11 julkaisusta kun taas paukkuu uusia julkaisuja. Miamin Venemessuilla on esitelty uutta TimeZero Trident ohjelmaa, joka näyttäisi olevan ei pelkästään Nobeltecin jonkinlainen tulevaisuuden haara, mutta aikalailla kopio MaxSea ohjelmasta. Ja kertoohan jo nimikin sen, TimeZero, että kyseessä on jonkinasteinen MaxSea/Nobeltec visuaalinen yhdistyminen. Ja kun katsoo tarkasti softa tukemia lisälaitteita, nousee Furunon yhteistyö aikalailla eri näkökulmaan…

Mitä ilmeisimmin tässä on kyse kuitenkin uudesta ohjelmasta, ei niinkään VNS ja Admiral ohjemien uudesta versiosta. TZ Trident näyttäisi tulevan ilman USB Donglea, joka on monille aikamoinen DealBreaker… Samoin jos karttapuoli muuttuu C-MAP Max Pro kartoista TimeZeroihin, tippuu karttojen kustannus aika oleellisesti, vaikkakin Max Pro kartat ovat erittäin hyviä ja tarkkoja karttoja hinnastaan riippumatta.

TZ Tridentin pienestä PDF esitteestä (linkki alkuperäisen artikkelin liitteeseen) voi kuitenkin lukea monia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Tuki 32- ja 62-bit Windowseille, NMEA0183, NMEA2000 ja Ethernet (myös NavNet 3D) verkoille, MapMedia 3D C-MAP ja Navionics karttatuki, Sääpalvelu, AIS, AXIS ja FLIR kameratuki sekä dual monitorit. Esimerkiksi Nobeltecin VNS ei tue kahta monitoria, joten ainakin tässä suhteessa mukava parannus..

Sitten tuki ulkoisille härpäkkeille, listalta löytyy Furuno NavNet 3D verkkotuki ja karttapalvelin/jako NavNet 3D laitteen kanssa. Tukeeko TZ Trident siis MaxSean tapaan NavNet 3D tutka Overlay toimintoa? Myös tuki FAR 2xx7 sarjan tutkalle ja Furunon DFF sarjan luotainaskeille on mainittu listalla… Luonnollisesti optio löytyy myös Nobeltecin InSight tutkalle, jotta molemmat osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Onko tässä nyt se aiemmin mietiskelty Nobletecin ja MaxSean yhdistymisen ensiaskel? Vaikka osapuolet väittävätkin että sellaista ei olisi tapahtumassa.. Jäädään odottamaan syksyä, jolloin uudet softat pitäisi olla markkinoilla. Hintatietoja ei ole ainakaan vielä esitelty missään julkisesti.

Lue koko juttu ja katso kuvat alkuperäisestä lähteestä: boatermouth.com