Mainostajamme

Navionics Ski EuropeMerikarttojen kruunattu mobiilivaltias, Navionics on ollut jo aiemminkin parrasvaloissa suksisoftansa kanssa pari vuotta sitten, mutta nyt Appsi on saanut uuden version. Navionics lähetti minulle uusimman version ja pyysi tsekkaamaan miltä se näyttää kaupunkilaispojan mielestä. Vaikka sukset eivät nyt varsinaisesti kuulu tämän blogin aihealueeseen, lupasin päivttää aikaisemmin postaamani uutisen uuden version mukaisena. Onhan se sikäli reilua koska itsepähän kirjoitin Ski Appsista aikaisemminkin, joten nyt on päivitettävä postaus uuteen uskoon.

ski3Jokatapoauksessa Navionics Ski App on tutun karttasoftan versio suksivalle veneilijälle. Softan tarkoituksena on tarjota hiihtokeskusten rinne- ja latutiedot kännykkäsoftana, jolloin sitä voisi käyttää träkkerinä tai karttana hiihtoreissulla. Vaikka tässä Eurooppaversiossa onkin kattavat tiedot suurten hiihtokeskusmaiden kohteista, on Suomi jäänyt hieman heikommalle otannalle. Toki meiltä löytyy tunnetuimmat kohteet kuten Levi, Ruka, Ylläs, Luosto, Himos ja Tahko, mutta myös muutama muu kohde. Eihän Suomesta tietenkään löydy kovinkaan monta hiihtokeskusta, mutta latuja sitäkin enemmän.

Appsin testaaminen jäi tällä kertaa hieman kevyeksi koska en juuri nyt päässyt lähtemään yhteenkään näistä kohteista vallitsevan työtilanteen vuoksi. Tutkailin kuitenkin Appsia kotosalla muutaman kohteen osalta.

Mikäli Appsia käyttää ilman pohjakarttaa, näyttää reittidata hieman kankealta. Eihän reittidata nyt tietenkään voisi ollakaan kovin paljon viivaa kummempi, mutta ensisilmäyksellä viivat näyttävät hieman sekaisilta. Kun reittidatan päälle heittää jonkun pohjakartan, kuten Google mapsin, alkaa reitit hahmottumaan selkeämmin maaston seasta. Todellinen selkeys kävisi ilmi vasta livetestissä, studiotesteissä ei näihin voi enempää kantaa ottaa.

ski1Se mitä Navionics Ski App tarjoaa, on reittidatojen lisäksi reittien träkkäys ja tilastot, reititys hisseille tai rinteisiin, lumitilanteet ja säätiedot kohteessa, hiihtohissien sijainnit ja muut POI kohteet sekä reilun 1.500 resortin tiedot Euroopasta.

Suomesta kohteina löytyvät Himos, Iso-Ylläs, Klaukkalan Tornikeskus, Levi, Luosto, Pyhä, Riihivuori, Ruka, Ruunanrinteet, Simpsiö, Suomu, Tahko ja Ylläs Ski.

Hinnalla Navionics Ski ei ole pilattu, sen saa Apple ja Android kapuloihin alle Eurolla, joten mikäli mäkeen on matka, eiköhän tämä ole testaamisen arvoinen. Ja mikäli testaat tätä, tai olet jo testannut, kerro oma mielipiteesi kommenttina.

2 KOMMENTTIA

  1. Testailin ohjelmaa tuossa pohjoisen käynnillä Pyhällä ja Rukalla. Ohjelma oli käytössä Iphonessa ja samalla oli Sportstrackeri minkä tietoihin pystyi vertaamaan. Pohjoisen kohteissa ei kartan tarkkuus riitä antamaan mitään tarkkoja paikkatietoja verrattuna googlemapsiin. Samoin pohjoisen kohteista ei ole saatavilla lumi ja säätietoja. Ohjelma kertoo selkeästi mitä rinteitä ja hissejä olet käyttänyt. Laskee automaattisesti kaiken tarvittavan tiedon huomioiden nousut pois lasketusta matkasta. Tämä ilmoitti huippunopeudet 5-10 km alakanttiin verrattuna Sportstrackeriin. Pitänee vielä testata jossain muussa mäessä, minkä karttapohjaa ei ole että osaako se laskea nousut ja laskut erikseen. Ohjelma toimii myös kohtalaisena navigaattorina mennessä haluttuun kohteeseen. Hinta laatusuhde on tässä kohdallaan.

  2. Kokeilin tätä hiihtolomalla Itävallan Hintertuxissa. Ohjelma toimii aivan erinomaisesti. Mikäli puhelin (Samsung Xcover) toimisi paremmin kirkkaassa alppiauringossa ja käytettävyys toimisi myös hanskat kädessä niin tällä voisi helposti korvata paperisen rinnekartan ja suunnitella päivän jopa etukäteen.

    Käytännössä etsin tapaamispaikan rinneravintolassa istuessa muutaman kerran ohjelman avulla. Haasteena oli puhelimen pieni näyttö ja sormien koko; tarkan paikan näpäyttäminen kartalle on aika vaikeaa samanaikaisen zoomamisen kanssa. kun täpän sai paikalleen niin loppu olikin sitten helppoa.

    Loppujen lopuksi (lähinnä puhelimen käytettävyyden johdosta) parhaimmillaan ohjelma oli päivän dokumennoinnissa. Käytetyt hissit ja reitit (myös rinteiden vaativuus) ovat kaikki tallessa ja jaettavissa vaikka FB sivuille.

    Uskon että käytettävyyttä parantaa huomattavasti seuraavan sukupolven Xcover2, tuon näyttö on suurempi ja laadultaan parempi kuin nykyisen puhelimeni.

    Ja komppaan Anttia: Hinta laatu suhde erinomainen!

Comments are closed.