Mainostajamme

Navionics uusi PC App kartankatseluohjelmansa vastaamaan käyttäjien tarpeita. Tosin samalla he nollasivat kaikkien muiden Navionics karttoja hyödyntävien reitinsuunnitteluohjelmien myynnin ja käyttötarpeen omalla tekeleellään. Mutta pääasia että hommat edistyvät ja uusia ohjelmia tulee markkinoille käyttöä helpottamaan.

Navionics PC App on Adobe Air pohjainen sovellus joka ostetaan ja ladataan Navionicsin omasta verkkokaupasta. Tekemällä näin ottaa tietoisen riskin siitä että ohjelma myös toimii ja siihen saatavan tuen tarjoaa vain ja ainostaan Navionicsin italialainen väki. Välillä kommunikointi Italiaan ja varsinkin tekniseen tukeen on hieman hankalaa eikä avusta tahdo aina saada oikein selvyyttä.

Alunperin ohjelma oli vain kartankatseluohjelma, jolla pystyi tosin suunnittelemaan reittejä mutta niitä ei voinut siirtää mihinkään hyötykäyttöön. Ohjelmanhan saa ilmaiseksi kun on uusi Navionics Gold tai Platnum+ karttakortti. Uudella tarkoitetaan lähinnä vuoden 2011 aikana ostettu tai päivitetty karttakortti. Muuten ohjelma maksaa 25€ kun se ostaa Navionicsin verkkokaupasta.

Aiemmin ohjelman sai asennettua vain yhteen koneeseen, joten piti olla tarkkana mihin koneeseen sen asensi, ja jos kone sattui menemään kumoon, meni ohjelma siinä samalla. Uudessa versiossa on mahdollisuus asentaa ohjelma jopa 5 eri koneeseen, joten tähänkin on tullut helpotusta.

Mutta se suurin muutos on tullut noissa reittien suunnittelussa. Uudessa versiossa on mahdollista viedä reitit ulos muistikortille eri plotterimerkkien ymmärtämässä muodossa. Nämä reitit voidaan sitten siirtää muistikortilta taas omaan plotteriin jossa niitä voidaan käyttää navigoinnin apuna. Merkittävä parannus PC APP ohjelmaan!

Päivitys on käyttäjille ilmainen, ohjelma ilmoittaa auetessaan uudesta versiosta ja kysyy jos sen haluaa ladata. Päivitys ei vie montaakaan minuuttia nettiyhteydestä riippuen. Se mistä Navionics saa kehuja, on Mac tuki. PC APP on käytettävissä nin Windows kuin Mac koneissa samalla lisenssillä.