Mainostajamme

Ruotsalainen MOB Rescue Line on uusi kätevä heittoliina, jossa on aiempiin heittoliinoihin verrattuna käteviä lisäominaisuuksia. Heittoliinahan on yksi tärkeimpiä varusteita veneillessä, ja sen käyttö tulisi olla tuttua ja helppoa. MOB Rescue Line ei sinänsä muuta maailmaa, mutta tekee veteen pudonneen uhrin nostamisen juuri sen verran helpommaksi, että se voisi olla järkevä lisä veneen turvavarustukseen.

MOB Rescue Line

MOB Rescue LineMOB Rescue Line on muoviseen putkiloon pakattu kokonaisuus jonka saa kiinni vaaka- tai pystykaiteeseen. Se sisältää 30m köyttä, uhrin kiinnityslenkin, sekä kätevän veto-osan pelastajalle. Heittoliinan heitettävä osa on putkilon muotoinen ja juuri sopivan painoinen jotta sen saa lentämään lähelle uhria, jopa vastatuuleen. Heittoliinan pelastajan päässä on lisäksi metallinen rengas, joka laitetaan jalan alle esimerkiksi jäisellä pinnalla, jotta liina ei pääse karkaamaan.

Heittoliinan heittopään pussukassa on 30m köysinippu, sekä putkilon toisesta päästä uhri vetää auki liinalenkin jonka voi pujottaa yllensä ja kiristää sopivaksi jottei se pääse tippumaan. Liinakelan pelastajan päässä on kolme metriä pitkä, lenkitetty veto-osa, josta on helppo vetää uhria veneeseen viimeisten metrien aikana.

Kuivatestissä Ruorimies sai liinan lentämään kohtuu helpolla vaivalla reippaan pituisen matkan, ja uudelleen pakkaaminenkaan ei ollut järisyttävän vaikea tehtävä. Pakkaukseen kuuluva kaideteline kiinnitetään kaiteeseen mukana tulevilla nippusiteillä, joka ei laadullisesti yllä itse heittoliinan tasolle. Mutta kiinnitystä voi toki itse vahvistaa esimerkiksi happosilla letkuklemmareilla.

Ruorimies lisäisi heittoliinan uhrin päähän vielä pelastusliivin valon joka aktivoituu automaattisesti vedessä. Tämä helpottaa liinan löytymistä ja uhrin paikantamista pimeässä.

MOB REscue LineMOB Rescue Line on myynnissä Suomessa, se esiteltiin helmikuussa Helsingin venemessuilla, ja sen suositushinta on 99€. MOB Rescue Line on valmistajan mukaan käytössä Ruotsissa eri viranomaisilla, ja sitä testataan myös Suomessa viranomaiskäytössä tänä kesänä. Ruorimies ajatteli itsekin testata tämän heittoliinan kesän reissulla, ja katsotaan josko siitä saisi aikaan ihan oman testiartikkelinkin.

Mitä mieltä MOB Rescue Line heittoliinasta? Onhan se hiukan perinteistä pussukkaa kalliimpi, toisaalta mukana tulee teline, ja tuote näyttää hieman käytännöllisemmin suunnitellulta kuin aiemmat liinat. Kirjoita omat ajatuksesi uutuudesta kommenttikenttään.