MAUS kalium sammutin on näppärä lisäturva veneeseen

MAUS kalium sammutin on uudenlainen käsisammutin joka sammuttaa alkavan pienen tulipalon ilman jauhesammuttimen sotkua.

1265

MAUS kalium sammutin on pieni ja kätevä lisäsammutin veneeseen, tai muuhun liikkuvaan kohteeseen. Se on tarkoitettu ensisammuttimeksi, ja toimii parhaiten kun palo on juuri syttynyt.

MAUS kalium sammutin on CE hyväksytty ja sillä on myös kansainvälinen merenkulun RINA sertifikaatti. Se ei kuitenkaan täytä viranomaisen edellyttämiä venesammuttimen paloluokkia joten se ei voi korvata lain edellyttämää 8A/68B-luokan sammutinta, joka on tarkoitettu sekä kuitu- että nestepalojen sammuttamiseen. MAUS kalium sammutin toimii silti useimpiin pienempiin paloihin paloluokissa B ja C, kuten puu, kangas, polttoaineet, kaasu, rasva ja sähköpalo. Kuituunkin se toimii sammuttavana aerosolina, mutta MAUS sammutteen jälkeen kuitupalo pitää vielä jälkisammuttaa esimerkiksi vedellä.

MAUS kalum sammutin käytössäMAUS kalium sammutin on helppokäyttöinen. Sen takaosassa on sokka joka vedetään pois, se suunnataan kohti palavaa pintaa noin puolen metrin päästä, ja kaliumsavu vapautetaan kohteeseen nappia painamalla. Kaliumsavu ei ole myrkyllistä eikä ihmiselle vaarallista, joten MAUS on turvallinen käyttää vaikka lasten käsissä.

MAUS kalium sammutin on aerosolipurkki, joka kierrätetään tyhjänä samalla tavalla kuin mikä tahansa muu spraypurkki. Siinä on viiden vuoden takuu, ja takuuaika lasketaan valmistuspäivästä. Parasta ennen päiväys on myös merkitty pulloon. Pullo on vain 243mm korkea, ja 54mm paksu, ja pakkauksessa tulee mukana kätevä seinäkiinnike.

MAUS kalium sammutin vaikuttaa ihan kelpo lisäturvalta esimerkiksi veneen keittiiöön, josta se on helppo napata ja aktivoida tulipalon sattuessa. Ja koska MAUS sammuttaa kalium savulla, ei sammutteesta tule suurta siivottavaa sotkua, kuten jauhesammuttimesta. Mutta se ei kuitenkaan korvaa jauhe tai neste/kalvovaahto sammutinta ykkös sammuttimena, vaan on hyvä lisä veneen turvavarustukseen.

MAUS kalium sammutinMAUS sammutinta venepuolella myy John Nurminen Marine Oy, ja se maksaa 89€.

Katso lisää alla olevalta videolta, tai MAUS kotisivuilta.