Kaikki vene-elektroniikkavalmistajat uusivat mallistoaan muutaman vuoden välein, mutta useimmiten mallisarjat saavat aina uusia nimiä tai merkintöjä. Lowrance HDS Carbon on jo neljäs sukupolvi merkin HDS plotterisarjassa, eikä uusi sukupolvi ole entistä heikompi, päinvastoin.

Lowrance kuuluu Navico konserniin, joka on yksi maailman suurimmista navigointi elektroniikan valmistajista. Sama konsernin valikoimaan kuuluu kaksi muuta tunnettua plotterimerkkiä, Simrad ja B&G. Lowrance on tuotemerkkinä suunnattu kalastukseen, ja varsinkin vapaa-ajan kalastukseen, heittokalastukseen, jigailuun ja vetouisteluun. Kaikki Lowrancen tuotteet suunnitellaan juuri kalastus edellä, ja siksi merkki onkin yksi suosituimmista ja myydyimmistä juuri tässä käyttäjäryhmässä.

Lowrance HDS Carbon

Mainostajamme

Lowrance HDS CarbonLowrancen neljännen sukupolven HDS mallisarja on saanut vaikutteita muista sisarmerkeistään, ja uudessa Carbonissa onkin samanlainen SolarMax HD näyttötekniikka kuin samaan aikaan julkaistuissa Simrad NSS Evo3 ja B&G Zeus3 mallisarjoissa. Uusi näyttötekniikka takaa erittäin laajat katselukulmat ja äärimmäisen tarkan kuvan joka on parhaimmillaan luotainkuvissa. SolarMax tarjoilee myös entistä tarkemmat resoluutiot, esimerkiksi 7″ näytön reso on nyt 1024×600 kun se Gen3 mallissa oli 800×480 pikseliä.

Uusi HDS Carbon on ladattu uudella tuplaydin prosessorilla joka tuottaa ultranopeaa piirtoa ja dataa uudelta kaksikanavaiselta CHIRP luotaimelta, StructureScan viistokaiulta, jopa kahdelta verkkokaiulta tai StructureScan 3D viistokaiulta. Uusittu prosessori mahdollistaa nyt kaksi erillistä CHIRP anturia samalle näytölle samaan aikaan, eli nyt kaikua voi käyttää samanaikaisesti mm CHIRP ja StructureScan antureilla.

Lowrance HDS CarbonMarkkinointitekstiin on muuten jätetty maininta mahdollisuuksista käyttää myös tulevaisuuden kaikutekniikoita, joten mitä ilmeisimmin Lowrance käyttäjät tulevat näkemään jotain uutta ja mielenkiintoista vielä Carbon mallisarjan elinaikana, vai mitä mieltä olette?

NMEA2000 verkotettavuus mahdollistaa nyt Mercury VesselView mittarinäytöt mikäli veneessä on yhteensopiva Mercury moottori. HDS Carbon voidaan myös parittaa matalan veden PowerPole ankkureiden sekä SmartSteer keulapotkureiden kanssa.

Uudessa Lowrance HDS Carbon mallissa on entiseen tapaan myös sisäinen GoFree WiFi moduuli sekä Bluetooth liitettävyys. Langattomat verkot mahdollistavat mm. tiedotteet uusista saapuneista ohjelmapäivityksistä ja huoltotarvetta helpottavan Service Assistantin.

Lowrancen uutuudet tulevat tukemaan myös aiemmin julkaistua Navionics SonarChart Liveä ja Dock-to-Dock autorouting toimintoa. Kartoiksi uutuuteen käyvät entiseen tapaan C-MAP MAX-N+, Navionics+ sekä NV Charts.

Uutuudet ovat kattavasti esillä Helsingin Venemessuilla OPM Kalastustarvikkeen osastolla 5m61, ja uutuudet ovat tilattavissa vaikka heti Lowrance jälleenmyyjiltä.

Lowrance HDS Carbon suositushinnat