Mainostajamme

Standard Horizon GX2200E Japanilainen Standard Horizon on vihdoin lanseerannut Euroopassakin uusimman GX2200E DSC/GPS/AIS VHF puhelimensa jossa on AIS vastaanottimen lisäksi myös GPS vastaanotin. Tämä on jälleen sarjassaan maailman ensimmäinen, ja on itseasiassa erikoista ettei kukaan ole tätä aikaisemmin vielä tehnyt.

GX2200E on samanlainen valettuun runkoon istutettu kiintäesti asennettava D-luokan DSC VHF AIS meriradio kuin edeltäjänsä GX2100E, mutta siihen on lisätty nyt GPS-vastaanotin. Tekniikkahan on otettu aiemmin markkinoille tulleesta GX1700E mallista joka oli aikanaan maailman ensimmäinen sisäisellä GPS-vastaanottimella varustettu kiinteä D-luokan VHF radio. GPS moduulien pienuuden ansiosta voidaan se nykyisin asentaa hyvinkin pieniin tiloihin, joten on erikoista ettei sitä ole useampiin malleihin vielä asennettu. DSC-toimintohan tarvitsee sijainnin hätäkutsua ja sijaintiraportteja varten. Ja kun kaikki nykyisin myynnissä olevat laitteet on oltava D-luokan laitteita, joten niissä on silloin myös DSC, on ne liitettävä veneen plotteriin tai johonkin GPS vastaanottimeen sijaintia varten.

Standard Horizon GX2200E

Standard Horizon GX2200EMutta palataan aiheeseen, Standard Horizon GX2200E on pian myynnissä, ja uutuusmalli sisältää tosiaan kaksikanavaisen AIS vastaanottimen lisäksi 66-kanavaisen GPS-vastaanottimen. Sijaintitietoa ei siten tarvitse tuoda plotterista, pelkkä sähköliitäntä ja VHF antenni riittää. GPS osaa myös reittipisteitä, joten sitä voi käyttää myös jonkinasteisena navigaattorina, reittipistemuisti on 100 merkkiä. Uutena ominaisuutena GX2200E tarjoaa lisäksi muutettavan baudinopeuden, joten nyt laitteen voi liittää myös plottereishin joissa on vain yksi NMEA liitäntä, tai pelkkä 4800 baud input. Tosin kun tuota GPS tietoa ei tarvitse tuoda plotterilta, ei sitä toista liitosta edes tarvita…

Muuten uutuusmalli tarjoaa pienia parannuksia, kuten ohjelmoitavat soft key painikkeet. Se on edelleen IPX7 vesitiivis ja siinä on sama ClearVoice äänensuodatustekniikka. Sisäinen 30W PA / Haileri tuuttaa sumuäänia automaattisesti ja ulkoisen kaiuttimen tai lisäkäyttöpaikan saa lisävarusteina.NMEA20000 liitäntää Standard horizon ei ole vieläkään saanut tehdyksi, joten sitä jäimme kaipaamaan tässä uutuudessa. Ehkä sitten seuraavalla kerralla?

Takuuaikaa on Standard Horizon tapaan kolme vuotta ja hintaa uutuudella on 459€. Uutuusmalli tulee myyntiin heinäkuussa.