Garmin julkisti tänään Garmin StreetPilot ohjelman  iHärveleille.  StreetPilot tekee siis iPhonesta Nuvi autonavigaattorin kaikilla herkuilla, mutta toistaiseksi vain jenkkimarkkinoille iTunesin mukaan. Ohjelman spekseissä näkyy olevan vain USAn ja Kanadan kartat… “Always up-to-date maps for the U.S. and Canada”

Ei sen puoleen, näyttää myös siltä että ohjelma ei lataa karttoja fyysisesti puhelimen muistiin, vaan lataa ne tarpeen mukaan netistä. Tämä ei tietenkään ole mikään järkiratkaisu, koska kyllähän hyvä navisofta on käytössä aina, riippumatta siitä oletko kunnollisen dataverkon alueella vai et.  Muuten softa on ulkomailla käytännössä hyödytön nykyisten datasiirtokulujen vuoksi. Eli hyvästä uutisesta tuli osittain uutisankka…

Mainostajamme

Olenkin jonkin aikaa odotellut Garminin tuloa mukaan älypuhelinten navigaattorimarkkinoille sen jälkeen kun yhtiö ilmoitti lopettavansa puhelinvalmistajana leikkimisen Asuksen kanssa. Toisaalta Garmin ilmoitti silloin antavansa yksinoikeuden softaansa Asukselle, jonka pitäisi tehdä jossain vaiheessa uusi Droidiluuri Garminin softalla, mutta saas nähdä riittääkö Asuksella paukut kilpailla isompia Droiduluurien valmistajia vastaan.

No, ennenkuin saadaan lisää infoa EU-kartoista, katsellaan vaikka screen shotteja iTuneista…

Garminin StreetPilot muuten maksaa 39,99USD, eli ei mielestäni kovin paha hinta oikeasti toimivasta autonavisoftasta… Ostaisitko jos olisi ladattavat kartat Euroopasta?