Mainostajamme

Garmin Virb XEGarmin hyppäsi toiselle askeleelle Virb Action kameroiden kehityskaaressa viime kesänä. Garmin Virb X/XE korvasi edellisen Virb ja Virb Elite malliston ja toi samalla uusia ulottuvuuksia Action kameroiden muuten niin tasapaksuun joukkoon.

Garmin Virb X ja XE Action kamera on saanut aika lailla uusia ominaisuuksia Garminin lelulaatikosta. Ja vaikka mikään näistä uusista ominaisuuksista ei varsinaisesti ole mikään yllätys, on se silti raikas tuulahdus muuten kovin ominaisuusköyhään kilpailuun. Action kameroissahan uranuurtaja on varmasti GoPro joka Hero sarjallaan on yksi myydyimpiä Action kameroita Suomessakin Ja vaikka Hero kamerat ovatkin ihan laadukkaita vekottimia, on niiden kehityskaari jämähtänyt pelkän kuvanlaadullisen parannuksen tasolle verrattuna Garminin vastaavaan. Toki Action kameran hankinnassa asiat eivät ole näin yksinkertaisia, ja riippuvat useimmiten myös Action kameran käyttökohteesta.

Garmin Virb XEGarmin Virb XE on kehittynyt monelta eri osalta edeltäjäänsä verrattuna. Aikaisemmin mainittu vesitiiveys on yksi merkittävä tekijä, mutta G-metrix anturipakka sisältää teknologiaa joka tallentaa sijainnin lisäksi G-voimia ja muuta anturidataa. Jos katsoo Garmin Virb XE kameran demovideota, ei voi kuin äimistellä sitä mitä kaikkea tällä kameralla voi oikeastaan tehdä. Muutama purjehduskuva kertoo enemmän kuin tämän blogikirjoituksen teksti, tuulensuunnat, nopeudet ja vaikkapa säätiedot kerrostettuna videokuvan päälle tuovat kesäloman videoon uskomattoman makeita lisätehosteita joita ei kavereiden videoista löydy. Ellei kaverilla tietysti satu olemaan oma Virb XE…

Kuvanlaatuun on myös panostettu, ja Garmin Virb XE kuvaa videokuvaa 1440p-laatuisena 30 kuvaa sekunnissa, ja 12 megapikselin laajakulmavalokuvia jopa 30 kuvaa sekunnissa. Siinä on WiFi yhteys mobiilihallintaa varten, ja samalla WiFi yhteydellä kuvaa voi katsella ja kontrolloida myös yhteensopivien karttaplottereiden ruudulta. Garmin Virb XE toimii siis erinomaisesti myös veneen videokamerana tarvittaessa, langattomasti! Garmin Virb X mallissa on hieman XE mallia heikommat speksit.

Ainoa miinus Garmin Virb XE mallissa on sen näytön pienuus. Vaikka uutta Virb XE mallia ei mainostetakaan varsinaisesti enää sukellukseen jossa edeltäjän näytöstä ei ollut juuri mitään hyötyä, olisi kohtalaisen kokoisesta näytöstä silti hyötyä. No, kaikkea ei voi saada, joten ei poljeta uutuuden muita upeita ominaisuuksia maan rakoon pelkän puuttuvan näytön vuoksi

Garmin Virb X maksaa 419€, Garmin Virb XE 479€.