Mainostajamme

Garmin on vihdoin saanut pitkään puhutun iOs softansa jakeluun AppStoreen. Garmin BlueChart Mobile ohjelma on jatke Garmin BlueChart g2 kartoille ja se toimii toistaiseksi vain Applen tuotteilla mikäli käyttöjärjestelmä on päivitetty 6-versioon.

Garmin BlueChart Mobile toiminnee aivan normaalina navigointiohjelmana kuten muutkin, mutta sen perimmäinen käyttötarkoitus lienee kuitenkin synkkaus Garmin plottereiden kanssa. Tämä toki tarvitsee plotterin jossa on Marine Network tuki ja WiFi yhteys mobiilin ja Marine Networkin kanssa. Garminin sivut kertovat että yhteensopivia laitteita ovat luonnollisesti juuri lanseeratut 500- ja 700-sarjan laitteet, mutta myös vanhemmat 4000-7000 sarjan lautteet. Vanhemmissa laitteissa homman mahdollistaa erikseen suunniteltu Garmin WiFi silta. Tosin WiFi sillan hintalappu 199€ ei suosi ihan kaikkia käyttäjiä…

Garmin BlueChart App toimii myös yhdessä Active Captain verkkopalvelun kanssa. Active Captain on jenkkiläinen verkkopalvelu joka kokoaa yhteen vierassatamat ja niiden palvelut. AC:n palveluita on aikaisemmin käytetty mm. MaxSea ja muutamissa muissa PC pohjaisissa navigointisovelluksissa. Toisaalta Suomessa ei AC:n palvelulla tätä ohjelmaa myydä yhtään ainutta kappaletta, sillä äkkinäisellä vilkaisulla satamia ei nimittäin löytynyt Suomenlahdelta ja Saaristomereltä kuin kaksi, Hanko ja Hanko Pohjoinen… Jopa naapurissa toiminta on aktiivisempaa, Tukholman ympäristössä on heti useampia satamia.

Itse sovellus on ilmainen, vaikka sillä ei tietenkään tee mitään ilman karttoja. Kartat eivät ole mitään sikahintaisia, X-Large kokoinen Pohjois Eurooppa maksaa sovelluksessa noin 45€ kun sama karttakortti maksaa kaupassa 350€. Peittoalue on sama, samoin sisältö.

Testit Garmin BlueChart Mobile Appin kanssa jatkuvat mikäli tässä vielä vesille pääsee. Karttojakaan en vielä ladannut, täytyy ensin keksiä paikka jossa pääsee niitä livenä tsekkaamaan. Tämän kun olisi tiennyt eilen, olisi iPadin saanut tänään mukaan Henlsingin Meripelastusyhdistyksen päiväretkelle Harmajalle… Mutta onpahan taas jotain tekemistä seuraavalle keikalle mikäli sellainen eteen tulee ennen kesää.