Mainostajamme

Garmin Quatix 5 veneilykello sai vihdoin kauan odotetun julkistuksen, kun amerikkalaisjätti sai lehdistötiedotteensä ulos tänään. Uutuuskello on jatke Quatix ja Quatix 3 kellosarjalle, ja uutuudessa on otettu mukaan monta uutta toimintoa.

Garmin Quatix 5 veneilykello

Garmin Quatix 5 veneilykello mahdollistaa monet veneilyssä tarpeelliset ominaisuudet jotka yhdistyvät yhteensopiviin Garmin karttaplottereihin. Toimintoja ovat mm. Garmin autopilotin etähallinta, plotterin orjanäyttö, reittipisteiden merkintä, NMEA2000 verkon datanäyttö ja purjehduksen kisa-avustaja. Näiden veneilytoimintojen lisäksi Garmin Quatix 5 veneilykello sisältää erittäin kattavan määrän erilaisia vesi- ja maaurheiluun liittyviä aktiviteettitiloja joiden avulla kelloa voi käyttää kaikenlaisessa urheilussa.

Garmin Quatix 5 veneilykelloUudessa Garmin Quatix 5 kellossa on entistä parempi akunkesto, aktiivisuuden seuranta, älykkäät ilmoitukset sekä Garmin Elevate™ sykemittaus ranteesta. Näiden ominaisuuksien ansiosta kelloa voidaan käyttää vaikka vuorokauden ympäri kaikissa olosuhteissa. Uutuuskello on 47mm halkaisijaltaan, ja sen ulkoasu on ruostumatonta terästä. Uudet QuickFit™ rannekkeet mahdollistavat nopean rannekkeenvaihdon ilman työkaluja, mikäli tilanne edellyttää toisenlaista tyyliä. Toisin sanoen vanhat Quatix ja Quatix 3 rannekkeet eivät ole yhteensopivia uuden vitosen kanssa.

Uusi Garmin Quatix 5 veneilykello yhdistää monta eri toimintoa ja se onkin suunniteltu keväällä lanseeratun Garmin Fenix 5 multisport kellon pohjalta. Kun se paritetaan veneessä olevan Garmin laitteiston kanssa, se toistaa uskomattoman määrän veneen verkossa olevaa dataa ja tarjoaa näppärää etähallintaa. Se osaa myös hallita yhteensopivia FUSION-Link audiojärjestelmiä kuten Stereo Active Bluetooth radiota sekä muita ANT teknologiaa käyttäviä laitteita.

Veneilyyn liittyviä ominaisuuksia ovat myös ankkurivahti ja ankkuriliinan pituuslaskin sekä kalastuksen puolelle kisa-ajastin ja saantiloki. Purjehduspuolelle apuja tarjoaa mm. venda-avustin ja kisatoiminnallisuudet.

Garmin Quatix 5 veneilykelloGarmin Quatix 5 veneilykello on vesitiivis 100 metriin ja sen LED taustavalaistu näyttö näkyy suorassa auringonvalossa. Siinä on erittäin herkkä EXO antenni ja GPS vastaanotin GLONASS tuella. Kellon akulle luvataan 24h jatkuvaa käyttöä GPS päällä, 60 tuntia UltraTrac™ tilassa ja jopa kaksi viikkoa kellomoodissa.

Luonnollisesti Garmin Quatix 5 veneilykello toimii päivittäisissä askareissa kun sen liittää älypuhelimen pariksi. Se on yhteensopiva Connect IQ alustan sovellusten kanssa, joten siihen voi ladata erilaisia appseja, widgettejä ja kellotauluja.

Saatavuus ja hinnat

Garmin Quatix 5 veneilykelloGarmin Quatix 5 veneilykello tulee saataville vuoden 2017 toisella neljänneksellä, eli vielä ehtii kesäksi käyttöön. Myynnissä on kaksi mallia, Quatix 5 ja Quatix 5 Sapphire joista jälkimmäisessä on naarmuuntumaton safiirilasi ja RST ranneke perusmallin sinisen silikonirannekkeen lisäksi.

Suositushinnat (Garmin.fi)

  • Garmin Quatix 5 suositushinta 649€
  • Garmin Quatix 5 Sapphire suositushinta 899€

Miltä näyttää? Ainakin tänne tulee yksi uutuus testiin kesän purjehduksille. Lisää tarinaa ehkäpä siten luvassa kesän mittaan.