Garmin osti Active Captain satamapalvelun

Garmin on ostanut internetissä toimivan interaktiivisen Active Captain satamapalvelun.

537

Garmin on juuri julkaistun tiedotteen mukaan ostanut Active Captain satamapalvelua ylläpitäneen Active Corporation nimisen yrityksen. Active Captain on internetissä toimiva interaktiivinen palvelu johon käyttäjät ympäri maailman voivat syöttää satamatietoja ja muita veneilijöitä kiinnostavia kohteita.

Active Captain verkkopalvelun yksi kantavia ajatuksia on alusta pitäen ollut tarjota sisältö veloituksetta käyttäjilleen, ja nyt huolenaiheeksi onkin noussut palvelun mahdollinen maksullisuus sen joutuessa kaupallisiin kynsiin. Mikään ennakkotietohan ei toistaiseksi viittaa siihen, että palvelu muuttuisi maksulliseksi, mutta mielenkiintoista on se, että viimeisen vuoden aikana Furuno, C-MAP ja MaxSea ovat sopineet integroinnista AC:n tietokirjastoon, ja nyt palvelu siirtyy niiden kilpailijalle. Tosin palvelun perustajan mukaan muutoksia ei olisi luvassa ainakaan toistaiseksi, ja pariskunta siirtyykin Garminin palkkalistoille kaupan mukana. .

Active CaptainSuositun palvelun tietokannassa on yli 250.000 käyttäjää ja palvelu on ollut toistaiseksi maksuton. Härmäläisiä käyttäjiä ei liene suuren suurta määrää, koska esimerkiksi tiheästi katetulla Saaristomerelläkään ei satamatietoja löytynyt kovinkaan montaa. Toisaalta palvelu ei ole saavuttanut täällä Pohjolassa niin suurta hypeä kuin rapakon takana jossa se on perustettukin.

Oletko Sinä käyttänyt AC:ta? Kerro kokemuksiasi mikäli palvelu on tuttu, ja onko siitä ollut hyötyä.