Mainostajamme

Garmin on ollut tänään liekeissä. Kolme lehdistötiedotetta peräperää; ensin Interphasen hankinta, sitten uudet lämpökamerat ja siihen päälle vielä Garmin Bluechart Mobile Marine App iPadille. Lämpökameroista en ole vielä ehtinyt naputella blogiin, joten jätetään se vielä hautumaan.Nyt tutustutaan kaikkia kovasti kiinnostavaan mobiilisovellukseen.

Garminin iOs softa sisältää samat Bluechart g2 kartat kuin muistikortillakin. Ohjelmalla voi tehdä reittisuunnitelmia ja reitit voi synkata verkotettuun GPSmap sarjan monitoiminäyttöön. Kun laite on liitetty veneen Garmin Networkiin, saa se myös GPS sijaintitiedon langattomasti jolloin sitä voi käyttää myös navigoinnin apuvälineenä. Kun laite on liitetty internetiin, voi siihen ladata säätietoja, tuuliennusteita, tutkakuvia ja muuta säähän liittyvää. Ohjelma tukee myös jenkeissä tunnettua on-line satamapalvelua, Active Captainia, jonka satamatiedot ovat saatavissa Farminin ohjelmaan.

Garmin BlueChart Marine App on ilmainen, karttojen hinta vaihtelee alueittain. Ohjelma esitellään torstaina alkavilla Miamin venemessuilla, ja sen pitäisi olla saatavissa iTunesista kesällä 2012. Tarina tai tiedote ei kerro miten laite liitetään Garminin Networkiin langattomasti, joten mitä ilmeisimmin joku langaton härpäke on vielä tekemässä tuloaan tai sitten Garmin luottaa muutamaan olemassaolevaan jenkkiläiseen NMEA2000/WiFi siltaan.

Mita tuumaatte? Onko tässä haastajaa Navionicsille? C-MAPin softa on edelleen hieman käymistilassa mutta uskotaan että siitäkin saadaan kelpo kilpailija vielä ensi kaudelle.