Mainostajamme

Garmin on jälleen uusimassa laitemallejaan, ja nyt uusia malleja tulee Garmin GPSmap mallisarjaan. Uudistuksessa kosketusnäyttöisiin laitteisiin saadaan uudet GPSmap 722 ja GPSmap 922 plotterit, ja näppäinpuolella uudet GPSmap 1022 ja GPSmap 1222 mallit.

Garmin GPSmap mallit

Garmin GPSMap 922xs Garmin GPSmap 722 korvaa jo aiemmin myynnissä olleen GPSmap 721 mallin ja tuo samalla hieman lisäominaisuuksia edelliseen. Garmin GPSMap 922 tarjoaa suuremman kokoluokan näytön, muuten samoilla ominaisuuksilla. Molemmista malleista tulee saataville karttaplotterimallit, sekä xs-tyyppimerkinnällä varustetut CHIRP luotaincombot.

Garmin GPSmap 1222xsvGarmin GPSmap 1022 korvaa aiemmin myynnissä olleen GPSmap 1020 mallin, kun taas GPSmap 1222 tarjoaa suuremman näytön muuten samoilla ominaisuuksilla. Vanhassa mallisarjassa ollutta 8″ GPSmap 820 mallia ei enää tule saataville. Molemmista malleista tulee saataville karttaplotterimallit, sekä xsv-tyyppimerkinnällä varustetut CHIRP/ClearVu/SideVu luotaincombot. Näppäinmallisissa laitteissa on siis kosketusnäyttöisiä malleja selkeästi paremmat luotainominaisuudet, täydellä ClearVu ja SideVu tuella. Antureita ei kumpikaan laitepakkaus sisällä automaattisesti, vaan anturi tulee tilata erikseen.

Garmin Panoptix luotain

Garmin Panoptix PS51-THUudet mallit tukevat nyt lisäksi Panoptix kaikunatureita ja Quickdraw Countours ohjelmistoa. Garminin eteenpäin näyttävä Panoptix anturisarja saa samalla ensi kaudelle uuden rungon läpiasennettavan anturimallin joka sopii erityisesti köliveneisiin. Panoptix PS51-TH tulee myyntiin ensimmäisellä vuosineljänneksellä hintaan 1.499€, ja se on kilpailijoihinsa verrattuna varustettu monikeila-antureilla ja LiveVu toiminnolla.

Garmin GMR Fantom tutkat

Samassa lanseerauksessa nähtiin myös uusi Garmin GMR Fantom 18 ja 24 kupumallin Doppler tutka. Garminin Doppler tutkia on toistaiseksi ollut saatavissa vain isoina avotutkamalleina, mutta ensi kaudelle ne tulee mallistoon myös kevyempinä radome-malleina 18″ ja 24″ kokoluokissa.

Garmin Quickdraw Contours

Garmin Quickdraw Conrtours Garmin Quickdraw Conrtours mahdollistaa omien pohjakarttojen luomisen suoraan karttaplotteriin. Toiminto näyttää syvyyskäyrät suoraan ajaessasi veneellä jossa on yhteensopiva plotteri sekä luotainanturi. Tallenteet voi sen jälkeen ladata Quickdraw Conrtours ohjelmistoon ja halutessaan jopa jakaa muille käyttäjille.

Uudet mallit sisältävät luonnollisesti NMEA2000, ja NMEA0183 liitännät, Garmin Marine Network liitännän, WiFi yhteyden sekä uutena tuen uusille ANT antureille. Kaikuversiossa on lisäksi CHIRP kaikuluotain (xs-mallit) ja ClearVu/SideVu luotain (xsv-mallit).

Uudet mallisarjat esitellään Helsingin venemessuilla helmikuussa, ja niiden suositushinnat ovat seuraavanlaiset:

Muiden uutuuksien suositushinnat: