Mainostajamme

Fusion Entertainment lanseerasi maailman suurimmilla venetarvike messuilla (METS messuilla) uusimman marinesoittimensa joka jakaa aiemmin julkaistujen Apollo sarjan soittimien DNA:n. Fusion RA210 soittimessa yhdistyy sekä uusi moderni muotoilu, mutta myös Fusionin Digitaalinen signaaliprosessointi, DSP, joka takaa entistä paremman äänenlaadun.

Fusion RA210

Fusion RA210 on kompaktin kokoinen soitin joka mahtuu moneen erikokoiseen pulpettiin. Se on normaalia autoradion DIN kokoa pienempi, mutta lisävarusteena saatavalla sovitinsarjalla sen saa helposti asennettua vanha automankan tilalle. Soittimen koko on jo aiemmista soittimista tuttu, ja se sopiikin hyvin vanhojen RA200, RA205 tai RA50 RA55 soittimien korvaajaksi, asennusaukon ollessa sama kuin edeltäjissä.

Fusionin Apollo soittimissa lanseeraama DSP tekniikka onkin sitten se homman kiinnostavin juttu. DSP tekniikka ei itsessään ole mitään uutta, mutta Fusionin ajatusmaailma DSP:n toteuttamiseen taas on. Autoista ja kotiteattereista tuttu DSP tekniikka ei sellaisenaan sovellu veneeseen, jossa ei ole yhtä ja ainutta “Sweet-spottia” jossa musaa kuunnellaan, vaan veneessä liikutaan, ja istutaan siellä missä aurinko sattuu paistamaan. Siksi perinteinen DSP tekniikka, tai valmiiksi ostettu DSP tekniikak ei sellaisenaan oikein istu venemaailmaan. Siksi Fusion teki itse oman versionsa, ja se vaikuttaa olevan ihan näpäkkä ratkaisu.

Fusionin DSP tekniikka jakautuu kahteen osaan. Ensin DSP siru prosessoi automaattisesti ääntä useammalla eri tasolla, kuten tasaamalla äänen voimakkuutta eri lähteistä, lisäämällä tai vähentämällä erilaisten äänitysten sisältöä, tai pyöristämällä ylimeneviä taajuuksia jotta kaiutin ei “särkisi” kun volumea nostetaan reippaasti. Tämän lisäksi käyttäjä määrittelee itse Fusion-Link mobiiliapin avulla mitä Fusion vahvistimia, subbareita tai kajareita veneeseen on asennettu, jonka jälkeen soitin osaa säätää kunkin kajarin taajuuskäyrää juuri siten että kaiutin soi parhaalla mahdollisella tavalla, juuri sillä teholla joka sille on tarkoitettu ja siinä tilassa johon se on asennettu. Säätäminen Fusion-Link apilla on itseasiassa kohtalaisen helppoa, valitaan vain oikeat vahvarit, subit ja kajarit valikosta ja lähetetään asetukset soittimelle. Tähän meni testissä noin kaksi minuuttia.

No mitä Fusion RA210 on sitten syönyt sisuksiinsa? Soittimessa on kaksi eri zonea (esim ulko ja sisä) jotka on vahvistettu 4x50W, 4Ohmin D-luokan vahvistimella. Saat siis kaksi paria kajareita kytkettyä suoraan soittimen omaan vahvariin. Takapaneelista löytyy lisäksi kaksi LineOut ja kaksi SubOut lähtöä, joten systeemiä voi kasvatella aika reippaasti lisävahvareiden avulla. Lähteitä löytyy perinteinen FM radio, USB (takapaneelissa) ja Bluetooth suoratoistoa varten. Karttaplottereihin soittimen voi yhdistää NMEA2000 verkon avulla, ja kaukoohjaimiksi käyvät kännykän lisäksi langaton ARX70 tai NMEA2000 verkon NRX300 kaukosäädin. Myös Garmin Quatix5, ja muut Garmin älykellot sopii soittimen kaukariksi. Lisäksi uusi moderni design yhdistettynä 2,7″ värilliseen, huurtumattomaan LCD näyttöön kruunaa asennuksen.

Uutuus löytyy jo verkkokaupasta, ja sen toimitukset alkavat joulukuussa. Aika messevä paketti pukinkonttiin?