Furuno M-1815 väritutka korvaa vanhat M-sarjan tutkat

Furuno M-1815 väritutka sopii erinomaisesti laatua vaativalle huviveneilijälle, kalastusalukseen tai pieneen työveneeseen.

461

Furuno julkaisi helmikuun Venemessuilla uuden Furuno M-1815 väritutkan, joka korvannee vanhat M-sarjan 6″ ja 7″ harmaasävynäytölliset tutkat. Vaikka vanhat M-1623 ja M-1715 olivatkin hyviä ja suosittuja iästään huolimatta, olivat ne jo uudistuksen tarpeessa. No, nyt tätä ei tarvitse enää odotella, kun uusi Furuno M-1815 väritutka saapuu markkinoille.

Uusi Furuno M-1815 väritutka on varustettu 8,4″ värillisellä LCD näytöllä ja se sopii hyvin erikokoisiin veneisiin. Tämäntyyppinen ja -kokoinen tutka on omiaan huviveneiden lisäksi myös kalastusveneissä ja pienemmissä työveneissä. Ulkonäöltään Furuno M-1815 väritutka on samanlainen kuin valmistajan FCV-sarjan kaikuluotaimet, ja sopii siten hyvin veneen muuhun Furuno järjestelmään.

Uutuuden käyttöliittymä on yksinkertainen ja toiminnoista selviää vain muutamilla painikkeilla. Kosketusnäyttöä ei tässä mallissa ole, Furunon tutkat on tehty toimimaan kaikissa olosuhteissa vaikka rukkaset kädessä. Ominaisuuksia on tuotu valmistajan suuremmasta M-1835 mallista, ja uutudessa onkin AIS-seurannan lisäksi ARPA seuranta (TT), True View, Zoom mode ja moniväriset kaikunäkymät.

Virrankulutusta uutuudelle luvataan 38W joka on parannus vanhempiin malleihin, ja se toimitetaan perinteisellä 4kW, 48cm kupututka-antennilla. Antennin vaakakeilakulma on kokoluokassaan normaali 5,2°, ja pystykeilakulma 25°. Tutkan maksiminopeus on 24 RPM, joka olisi tietysti voinut olla vähän rivakampi, nopeita veneitä ajatellen. Furuno M-1815 väritutka toimii sekä 12V että 24V järjestelmissä, kuten Furunon tapaan kuuluu ja siinä on NMEA0183 liitännät sisään ja ulos. Suositushinta on  3.190€, ja toimitukset alkavat toukokuussa 2017.

Furuno M-1815 väritutka on selkeästi taattua Furuno laatua, ja sopinee hyvin merkin uskollisille käyttäjille, sekä muille Furuno laatua kaipaaville tutkakäyttäjille. Vaikka huviveneissä onkin siirrytty paljolti integroituhin monitoiminäyttöihin joissa kartta ja tutka saadaan samalle näytölle, on erillistutkien markkinat silti vielä olemassa, ja on hienoa nähdä että tähänkin vielä panostetaan.