Mainostajamme

Furuno lanseerasi torstaina uuden navigointijärjestelmänsä, Navnet TZ Touchin josta on huhuiltu jo muutaman viikon ajan tässäkin blogissa. Uusi mallisarja ei varsinaisesti korvaa mitään olemassaolevaa, vaan tulee mukaan uuten huippuluokan järjestelmänä.

Navnet TZ touch on upeannäköinen lasipintainen monitoiminäyttö jossa on monikosketustuki ja liitokset mobiililaitteisiin. Näytöt ovat 9″ (800x480px)  ja 14,1″ (1280x800px) kokoisia, LED taustavalaistuja, valotehoa on  900 cd/m2 ja tasainen lasipinta ulottuu nurkasta nurkkaan tehden laitteesta erittäin vakuuttavan näköisen. Uudet näytöt ovat myös polarisoituja, joten niitä voi katsella hyvin myös polarisoitujen aurinkolasien kanssa.

TZ Touch käyttää NavNet 3D:n mukaan Mapmedia TimeZero karttoja joita on saatavissa kaikilta maailman meriltä. Liitäntöjä on runsaasti vaikkakin perinteinen NMEA0183 puutuukin. Se ei liene suuri ongelma, onhan noita NMEA2000-NMEA0183 muuntimia jo ihan hyvin saatavissa.

TZ Touchin monikosketusnäyttö on aika huima, karttaa voi zoomata ja kiertää mielensä mukaan. Ainakin eilen esitellyissä laitteissa kosketusnäyttö toimi lähes moitteettomasti, vaikkakin ensiyrittämällä laitetta on hieman hankala käyttää. Lasipinnan rikkoo kaksi nappia, Menu näppäin ja Roto-key, sekä karttakorttien paikka. Roto-Key on tuttu Navnet 3D malleista ja nyt sen saa tietysti esille myös kosketusnäytön puolelta. Molemmissa laitteissa on myös video-ulostulo, jota voi hyödyntää lisänäytön ominaisuudessa. TZ Touchiin voi liittää lähes minkä tahansa tavallisen kosketusnäyttömonitorin jonka avulla laite muuttuu moninäyttöjärjestelmäksi. Myös tällaisessa tavallisessa kosketusnäytössä toimii kaikki laitteen toiminnot joihin pääsee käsiksi kosketusnäytön kautta.

TZ Touchissa on WiFi yhteys jonka avulla siihen voi ladata vaikkapa säätiedot ja softapäivitykset suoraan netistä. WiFi yhteyttä käytetään myös mobiililaitteiden liitäntään joka tuntuu olevan kovin suosiossa laitevalmistajien keskuudessa tänä päivänä. Furuno lanseeraa samalla oman Apple iOs ohjelman jonka avulla laitetta pääsee kontrolloimaan täysin myös puhelimen tai tabletin avulla. Furuno tu osamalla myös toisen iOs ohjelman joka taas on enemmän viewer-tyyppinen, siitä voi seurata erilaisia mittarinäyttöjä, tai vaikkapa piirtävää kaikuluotainta.

TZ Touch tulee saataville kevään aikana, hintoja ei ole vielä vahvistettu, mutta ne eivät tule olemaan sieltä halvimmasta päästä. Ohessa vielä video lanseeraustilaisuudesta.