Mainostajamme

Furuno DRS4W - tutka iPadilleVoisi melkein sanoa että jo on aikoihin eletty. iPadille toimivaa tutka-antennia on aina silloin tällöin kyselty ja siitä on aina aika-ajoin noussut keskustelua eri medioissa, mutta nyt se on todellista. Eikä ihan miltä tahansa valmistajalta, vaan ehkäpä maailman toiseksi konservatiivisimmalta navigointielektroniikan valmistajalta, Furunolta (konservatiisin on kaiketi Koden).

Furuno on äärimmäisen tunnettu tekijä merenkulun tutkissa, ja ehkäpä juuri siksi tuntuu uskomattomalta että juuri tämä japanilaisjätti tuo ensimmäisenä markkinoille iPadille suunnitellun tutka-antennin. Onhan Furuno tuonut aina markkinoille paljon uutta, mutta jotenkin iPad ja tutka olisi menny tomassa veikkauksessani eri laariin.  Furuno DRS4W-tutka ipadille tulee avaamaan pelin muille valmistajille ja luomaan eräänlaisen standardin mobiilille tutkalle. Onhan Furuno kuitenkin eräänlainen tutkien kuningas, joka on kahminut vuosi toisensa jälkeen parhaan tutkan palkinnon monissa eri kilpailuissa ympäri maailman.

Furuno DRS4W-tutka iPadille

Furuno DRS4W on 19″ digitaalipulssitutka joka on sovitettu pienemmän sisarmallinsa, DRS2D:n 48cm kupuun. Siinä on 4kW lähetystehoa ja WiFi lähetin. Se kytketään veneen sähköjärjestelmään omalla virransyöttökaapelilla, dataliikenne iPadiin tapahtuu langattomasti tutkassa olevan WiFi lähettimen avulla.

Furuno ei tästä uutuudesta kommentoi mitään, tuotteen varsinainen lanseeraus tapahtuukin huhtikuun puolivälissä. Sen verran tutkivaa nettijournalistia Ruorimiehessä kuitenkin on, että perus speksit on kaivettu esille verkon syövereistä. Toki pitää muistaa että liopulliset speksit varmistuvat vasta lanseerauksen yhteydessä.

Furuno DRS4W toimii toistaiseksi vain iPadissa ja iPhonessa jossa on vähintään iOs 6.1.4 tai iOs 7.0.3 käyttöjärjestelmä, Android versiota ei ole toistaiseksi luvassa. Antenni painaa 5,5kg ja sen halkaisija on 49cm. Kierrosnopeus olisi näillä näkymin rajattu 24rpm, ja vaakakeila olisi 6,2 astetta. iPadiin ladattava Appi on ilmainen, käyttöaikaa luvataan jopa viisi tuntia yhteen soittoon. Laitteita voi liittää 1-2 yhteen tutkaan ja maksimi kantomatka on noin 10 metriä.

Kuten todettua, Furunolta ei vielä liikoja lisätietoja herunut, mutta uutuusmalli lienee nähtävissä vielä kevään korvalla kun julkistuskin on näin lähellä. Ruorimies seuraa tilannetta, seuraa sinä Ruorimiestä.

Ja nyt kommentteja kehiin, onko iPad tutka mielestäsi käytännöllinen varuste vai täysi turhake?