FLIRONE_ViewA Joskus aina silloin tällöin tulee vastaan juttuja joita on vaan pakko ihmetellä ja kummastella. Tällä kertaa päivän lelupalkinnon saa jenkkiläinen lämpökameravalmistaja FLIR, joka esitteli viikko sitten Las Vegasin CES messuilla uusinta FLIR ONE™ lämpökameramalliaan. Mutta tällä kertaa kyse ei ollutkaan mistään suuresta ja mahtavasta venekamerasta, vaan tuikitavallisesta kännykkäliitännäisestä. Kyllä, FLIR ONE™ muuntaa iPhone 5 puhelimesi lämpökameraksi, for real!

FLIR ONEEn tule tässä postauksessa kertomaan mikä on lämpökamera tai miten se toimii, vaan otan lähinnä FLI One kamerasta pari pointtia esille. Eihän tästä vielä osaa kukaan sanoa tuleeko se koskaan edes Suomen markkinoille, tai mitä se tulee täällä maksmaan. Sen aika näyttää myöhemmin kesällä.

FLIR ONE™ ominaisuudet

Mainostajamme

FLIR ONEFLIR ONE™ on maailman ensimmäinen henkilökohtainen lämpökamera joka kiinnitetään suoraan iPhone 5 puhelimeen. Käyttäjä näkee lämpökameran mittaamaa lämpöjälkeä suoraan puhelimen ruudulta josta sitten voi laskea mitattuja lämpötiloja. Lämpötilaa voidaan mitata ilmeisen tarkasti tällä infrapunatekniikalla, jolloin käyttötarpeet saattavat olla kohtalaiset, erilaisissa kotiaskareissa. Härvelissä on oma akku joka kestää pari tuntia, ja mikä täkeintä, kuvat voi tallentaa ja jakaa sosiaalisessa mediassa.

FLIR ONEEihän tästä nyt mitään ammattimittalaitetta tule missään olosuhteissa, mutta silti. FLIR ONE™ lämpökamera voisi sopia kohtalaisesti (pienellä varauksella) vaikkapa remonttireiskoille lämmönkarkailun mittaamiseen, jonkinasteiseen valvontatyöhön ja etsintään tai leluksi niille joilla on jo kaikkea mahdollista jota iPhoneen saa. FLIR ONE™ tulee myyntiin keväällä 2014 ja sen hintalapuksi on jenkkilässä asetettu kohtalainen 349$. Onko se sitten paha, sen päättää ostajat. Varaa omasi vaikka heti FLIR ONE sivuilta!

FLIRONE_ThermalVisualizationFLIRONE_PersonalSafety