Mainostajamme

FLIR AX8FLIR AX8, vai pitäisikö sanoa Raymarine AX8? Ehkäpä FLIR on oikea termi, koska kyseessä on aito FLIR lämpökamera, vaikka sitä markkinoidaankin Marine-tuotteena Raymarinen brändin alla. Ja jos et vielä tiennyt, FLIR osti Raymarinen jokunen vuosi sitten, joten isännän nimellä tässä mennään.

Joka tapauksessa, kyseessä on uudenaikainen valvontakamera joka on suunniteltu valvomaan alusten konetiloja. Miksi sitten valvontakameran pitää olla lämpökamera? Moottoreiden tai muun moottoritilan tekniikan kuumentuminenhan on aika selkeä oire mahdollisesta viasta ja oireen havaitseminen nopeasti saattaa pelastaa veneilypäivän, tai jopa loman. Ja kuumentumista ei oikein saa kiinni ilman lämpöä tunnistavaa kameraa, kun se ei välttämättä näy paljaalla silmällä.

FLIR AX8FLIR AX8 yhdistää sekä lämpökamera- että normaalikameratekniikan tässä kompaktisti pakatussa yksikössä. Se voidaan yhdistää Raymarinen monitoiminäyttöhin joiden kautta kameraan voidaan asettaa useita erilaisia visuaalisia tai äänellisiä hälytyksiä mikäli valvottavan kohteen lämpötila ylittää asetetun kynnysarvon. Kuvasta näkee selvästi miten pakosarja (2) on kuumempana kuin moottorin kansi (1). FLIR AX8 kameraan voidaan asettaa jopa kuusi eri valvontapistettä joissa jokaisessa voi olla yksilöllinen kynnysarvo (minimi/maksimi/keskiarvo). Kuvaa voi luonnollisesti seurata livenä yhteensopivan Raymarine monitoiminäytön kautta.

FLIR AX8FLIR AX8 on erittäin pieni, ja sen asentaminen ei edellytä mitään ihmeellistä. Kamera liitetään PoE (PowerOverEthernet) rasian kautta Raymarinen RayNet verkon kautta monitoiminäyttöön, ja kamera saa virtansa Ethernet verkon kautta.

FLIR AX8 on esillä Helsingin Venemessuilla Raymarinen osastolla, ja sen suositushinta on 800€.