Mainostajamme

Digital Yacht AIS NOMADBrittiläinen Digital Yacht on lanseerannut uusimman B-AIS lähettimensä, joka tulee kovasti kysyttyyn tarpeeseen. Digital Yacht AIS NOMAD nimittäin on suunnattu tietokone, tabletti ja älypuhelinkäyttäjille jotka haluavat helpon ja kätevän AIS lähettimen ja GPS vastaanottimen jonka tiedot saa langattomasti päätelaitteeseen.

Digital Yacht AIS NOMAD

Digital Yacht AIS NOMAD on maailman ensimmäinen kannettava B-luokan AIS lähetin, jossa on langaton valmius. Se toimitetaan imukuppikiinnitteisen 25cm VHF antennin kanssa ja lähettimessä on sisäänrakennettu GPS vastaanotin. Sen WiFi ja USB liitännät mahdollistavat liitännät lähes kaikkiin PC ja MAC tietokoneisiin ja iOs ja Android mobiililaitteisin.

Digital Yacht AIS NOMADDigital Yacht AIS NOMAD virransyöttö on tehty USB liitännän kautta, ja se ottaakin virran joko tietokoneen USB liitännästä, USB virta-adapterista tai vaikkapa USB akkupankista. Tämä mahdollistaa helposti skaalautuvan käytön erilaisissa kohteissa avoveneistä isompiin jahteihin.

Digital Yacht AIS NOMAD laite ohjelmoidaan ja konfataan mukana tulevalla proAIS2 ohjelmalla tai AISConfig Android ohjelmalla. AISConfig ohjelmaa ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole saatavissa iOs alustalle. Mikäli MMSI numeroa ei ohjelmoida laitteeseen, se toimii pelkkänä AIS ja GPS vastaanottimena.

Koska NOMAD käyttää pientä 25cm VHF antennia, ei sen kantomatkakaan ole parhaasta päästä, mutta valmistaja uskoo sen silti vastaanottavan AIS dataa reilusta 10 mailista, ja lähetyksenkin näkyvän noin viiden mailin päähän. Lähettimeen voidaan liittää myös erillinen antenni (BNC liitin) mikäli sellainen löytyy vaikkapa maston topista. Tällöin kantomatkakin kasvaa reippaasti.

Digital Yacht AIS NOMADNOMADin kattavat liitännät mahdollistavat AIS ja GPS tietojen lähettämisen laajaan valikoimaan laitteita. Sekä AIS että GPS tiedot lähetetään sekä USB että WiFi lähteiden kautta yhteensopiviin ohjelmiin. Monet PC/MAC navigointiohjelmat osaavatkin esittää AIS dataa karttapohjallaan, mutta tablettiohjelmien osalta kannattaa tarkistaa speksit ennen tilaamista. Esimerkiksi suosittu Navionics HD ei osaa näyttää AIS tietoja karttanäytöllä. Langattomaan verkkoon voi liittää jopa seitsemän laitetta samanaikaisesti.

Digital Yacht AIS NOMAD B-AIS lähetin on jo saapunut myyntiin, ja sen suositushinta on 737,80€ (sis 24% ALV).

Ei lainkaan hassumpi uutuus, ja varmasti odotettu sellainen tablettien ja läppäreiden käyttäjille. Ruorimiehen tietojen mukaan PC ohjelmista ainakin MaxSea, Nobeltex TZ, Expedition, OpenCPN ja Fugawi osaavat käyttää dataa, ja mobiiliappseista ainakin iNavX. Kommentoithan tähän jos tiedossasi on muita yhteensopivia laitteita.

1 KOMMENTTI

  1. Mitä ilmeisimmin Suomen alueen karttoja tarjoavista myös iSailor ja Seapilot Appsit tukevat AIS dataa langattomasti kartan päälle. Pelkkää AIS dataa näyttäviä Appseja onkin sitten enemmän.

Comments are closed.