Mainostajamme

Venealan, tai varsinaisesti venetarvikkeiden himotuimmat, DAME Award palkinnot jaetaan vuosittain METS messuilla Amsterdamissa. Tämän vuoden ehdokkaat, 43 tuotetta 133 ehdotetusta on nyt nimetty, ja niistä arvovaltainen raati valitsee kahdekjsan luokkavoittajaa ja yhden kokonaiskisan voittajan ylitse muiden. Kilpailuun ehdotettiin tuotteita kaikkiaan 21 maasta, ehdollaolevat tuotteet edustavat 10 eri maata.

Mitäpä DAME Award listalta sitten löytyy? Katsotaan ensin Marine Electronics luokka joka tietysti kiinnostaa meitä eniten. Ehdolla ovat:

 • Aquatic AV – Digital Media Locker
 • Fusion Electronics – MS-IP700/MS-AV700
 • Harken Inc – Harken Revolving Control Switches
 • Digital Yacht – iAIS
 • Raymarine UK Ltd – i70 Instrument
 • Raymarine UK Ltd – e7 HybridTouch multifunction display
 • SRT Marine Technology – Indentifier AIS vessel tracking beacon

Tässä kategoriassa on siis ehdolla kaksi audio-tuotetta, Aquatic AV ja Fusion. Näistä kahdesta Fusion vie voiton helposti, vaikka tuotetta ei ole vielä juuri missään ollut esillä. Alustavien tietojen mukaan Fusionin uusi pikkunäytöllinen soitin sisältäisi NMEA2000 ja Ethernet liitännän ja sen ruudulla voisi näyttää NMEA2000 verkon dataa! Sitten valittavana on kaksi AIS laitetta, joista mielestäni Digital Yacht vie voiton koska SRT:n laatua on kritisoitu maailmalla jonkin verran ja kyseinen tuote kuuluisi ehkä enemmän turvallisuuspuolelle. Raymarine sai mukaan molemmat uutuudet, i70 satjan mittarit ja e7 monitoiminäytön. Harkenin kytkimistä en ole kuullut vielä toistaiseksi mitään, mutta ihmekös tuo kun en ole kovinkaan kokenut purjehtija.. Luokkavoitto tässä sarjassa menee Fusionille tai Raymarinen e7 plotterille.

Luokassa pelastus ja turvallisuus mukana ovat

 • FLIR Systems – FLIR MS-Series
 • McMurdo – SafeLink R10 Survivor Recovery System
 • Seagulf Security SAS – CrewFetch The MOB Saver
 • Spinlock Ltd – Deckvest LITE

Tässä luokassa herkutellaan MOB laitteilla, joista McMurcon, tai itseasiassa Kannad Marinen R10 SRS tuntuisi voittajaehdokkaalta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Samaa laitettahan myydään yrityksen molemmilla brändeillä McMurdo (S10) ja Kannad Marine (R10).

Sarjassa Marine Related Software voittajaksi voisin veikata MaxSea/MapMedia/Nobeltec – TimeZero Tridentiä, koska se on luokan ainoa tuote… Tässä kohtaa on tuomaristo tehnyt jonkun mokan kun ei kisaan ole saatu edes toista tuotetta tässä kategoriassa. Tai sitten ehdolla ei ole ollut kuin Trident. Tässäkin kohtaa sama tuote löytyy sekä MaxSea TimeZero että Nobeltec Trident tuotenimellä.

Kokonaiskisan voittajaa on aika mahdoton veikata, koska oma kompetenssi ei riitä kaikkien 43 tuotteen vertailuun keskenään. Mutta toivotaan että vaikkapa Fusion korjaisi potin, vaikka niin tuskin tulee käymään.

METSiin on tarkoitus mennä tutkailemaan uutuuksia marraskuun puolivälissä, ja rapsaa on tietysti luvassa heti kun ehtii purkamaan uudet kataloogit. Kannattaa tuunata itsensä vaikkapa Afterdiverin Twitter feediin jos haluaa saada ennkkoita messutunnelmista..

1 KOMMENTTI

 1. Menikin ihan ohi tuosta ehdokaslistasta (oli luokassa vaatteet) Scanstrutin uutuus, vesitiivis iPad kotelo! Scanstrut esittelee uuden kotelonsa messuilla.

Comments are closed.