Mainostajamme

Yksi kolmesta suuresta huviveneilyn elektronisten merikarttojen valmistajista, C-MAP tuo uusia ja päivitettyjä kartta-alueita C-Map Max tuoteperheen karttoihin tälle kaudelle.

C-MAP Max päivitetyt alueet

C-MAP North and Baltic SeasC-MAP Max 4D, MAX-N+ ja MAX-N saavat alkuvuodesta uusia kartta-aluepäivityksiä Wide kokoluokan karttoihin. Ensimmäiseksi C-MAP on päivittänyt Suomen järvikartta-alueen (326) kattamaan myös Suomen rannikon ja Viron pohjoisrannikon. Aiemmin käyttäjän on pitänyt valita joko Itämeren tai Suomen järvien karttakortti, ja tämä on ollut hankalaa varsinkin niiden veneilijöiden osalta jotka käyttävät venettä sekä rannikolla, että sisävesillä.

Itämeren kartta-alue (299) on saanut lisäyksenä Ruotsin järvet sekä Saksan pohjoisosien sisävedet Berliiniin saakka. Uudet alueet ovat saatavissa kevään päivityksistä alkaen MAX 4D, MAX-N+ ja MAX-N karttaformaateille. Vanhemmalle C-MAP MAX formaatille uusia alueita ei saa, koska MAX MegaWide aluekoko kattaa sekä jrävet että merialueet.

Muistutuksena vielä neljä eri MAX formaattia ja niiden soveltuvuus eri merkeille.

 • C-MAP MAX karttaformaatti on vanhemmille plotterimalleille, ja se on saatavissa oranssina C-CARD korttina tai usein sinisenä SD korttina. Mikäli laitteessasi on vanhempi NT+ kortti (musta C-CARD), ei laite silloin mitä suurimmalla todennäköisyydellä pysty käyttämään uudempia MAX karttoja.
 • C-MAP MAX 4D karttaformaatti on uudemmille Raymarine, Furuno, Humminbird, Standard Horizon, Radio Ocean ja Seiwa plottereille, ja tulee aina SD/MSD korttina. MAX 4D karttaa on saatavana MAX 4D sisällöllä (vektorikartat) ja MAX 4D+ sisällöllä jossa on lisäksi ilmakuvia ja rasterikartta samalta alueelta.
 • C-MAP MAX-N on ensimmäinen Navico yhtymän laitteille tehty karttaformaatti ja sopii vain Simrad, B&G ja Lowrance 1. sukupolven mallisarjoille. Aina SD/MSD kortilla toimitettu MAX-N kartta sisältää Itämeren alueelta aina pelkän vektorikartaston.
 • C-MAP MAX-N+ on toinen Navico yhtymän laitteille tehty formaatti ja sopii Simrad, B&G ja Lowrance plottereille 2. sukupolven mallisarjoista alkaen. Aina SD/MSD kortilla toimitettava MAX-N+ kartta sisältää Itämeren alueelta vain vektorikartaston, C-Mapin materiaalissahan mainitaan joidenkin alueiden sisältävän myös rasterikartat. Tämä johtuu erittäin suuresta määrästä aineistoa Skandinaviassa, eikä rasterikarttaa saatu yksikertaisesti mahtumaan samalle 32Gb kortille.

C-Map Max hinnat

Kaikkien C-MAP Max Wide alueiden hinta riippuu formaatista, tässä verottomat suositushinnat eri korteille.

 • MAX Wide kartta 199€ (noin 246€ sis ALV)
 • MAX MegaWide kartta 299€ (noin 370€ sis ALV)
 • MAX 4D Wide 199€ (noin 246€ sis ALV)
 • MAX 4D+ Wide 249€ (noin 308€ sis ALV)
 • MAX-N Wide 199€ (noin 246€ sis ALV)
 • MAX-N+ Wide 249€ (noin 308€ sis ALV)

Kartoista on toki tarjolla kampanjahintoja, ja varsinkin MAX 4D ja MAX-N+ ovat olleet pitkään valmistaja kampanjassa 245€ hintaisia. C-MAP karttojen päivityshinnat vaihtelevat korttityypeittäin, mutta ovat keskimäärin noin 50% uuden kartan hinnasta. Mikäli käyttäjällä on vanhempi Wide kartta-alue, voi sen päivittää uuteen alueeseen päivityshinnalla vaikka käytössä olisi eri alue. Päivitys tehdään aina C-MAP DPS jälleenmyyjällä ja edellyttää että vanha kortti on mukana.

C-MAPC-MAP myytiin hiljattain Digital Marine Solutions nimiselle firmalle. C-MAPin aiemmin omistanut Jeppesen oli osa Boeing konsernia, ja nyt se kuuluu samaan konserniin kuin Navico yhtymä joka valmistaa Simrad, B&G ja Lowrance laitteita. Toistaiseksi ei ole kuulunut mitään hälyttävää C-MAP karttojen osalta omistukseen liittyen, mutta toki on selvää että Navico yhtymän laitteet tulevat jatkossa nauttimaan saman omistajan karttatuotteista entistä paremmin.

1 KOMMENTTI

 1. Ensin ihastuin ja sitten vihastuin. Paljon sisävesillä kiertäneenä ihastuin Päijänteen alueen karttaan, kunhan vain ensin asetteli mieleiset syvyysasetukset. Myöhemmin muualla Kymijoen vesistössä sitten alkoikin ensin naurattaan ja myöhemmin v…ttaan. Kartan kohdistus 0,5-1 kaapelin mitan persillään kartta pohjassa, satelliittikuvan kohdistus on kyllä paikoillaan.
  Vaikea sanoa kumpaan sisävesillä kallistuisin Navionicsiin vai C-mappiin…. molemmissa puolensa.

Comments are closed.