B&G Vulcan7B&G on ollut kovassa nousikiidossa viimeisten parin vuoden ajan. Kaikki alkoi B&G Zeus Touch mallisarjan lanseearuksesta ja suuresta suosiosta purjehtijoiden keskdessa. B&G Zeus Touch toi jotain uutta ja ennennäkemätöntä toiminnallisuutta purjeveneisiden karttaplottereihin Sail&Steer ja layline toimintojen kautta. Sen jälkeen Zeus Touch mallisarja onkin kokenut jo yhden kokonaisuudistuksen Zeus2 nimellä, ja nyt B&G pamauttaa Light version pienempiin veneisiin joissa ei tarvita kaikkia mahdollisia verkkoliitäntöjä.

B&G Vulcan7 on tehty pienen purjeveneen itsenäiseksi karttaplotteriksi. Sinä ei ole edeltäjistään tuttuja Ethernet verkkoliitäntöjä tutkaa tai monipuolisia kaikuluotaimeia varten, eikä sitä voi siten verkottaa myöskään muiden näyttöjen kanssa. Silti siihen on saatu mahtumaan kaikki ne ominaisuudet joiden takia B&G on ollut niin suosittu purjeveneiden navigointivarustelussa. B&G Vulcan7 tarjoaa NMEA2000 verkon kautta näkymät verkossa oleviin antureihin ja sitä kautta täyden Sail&Steer näkymän, tuuligraafit ja leikkarit, kuten isommatkin mallisarjat. Siihen on lisäksi ympätty sisarmalli Simrad Go7 tuttu kaikuluotain sekä GoFree langaton verkkomoduuli, joka mahdollistaa jatkossa laajan palveluvalikoiman suoraan verkosta. NMEA2000 verkkoa voidaan tietysti hyödyntää myös FUSION-Link ominaisuuden kanssa, eli näytöllä voidaan ohjata kaikkia yhteensopivia FUSION audiojärjestelmiä ja verkon kauttavoidaan ohjata myös yhteensopivia B&G ja Simrad autopilotteja.

Mainostajamme

B&G Vulcan 7B&G Vulcan7 näyttö on 7″ monikosketusnäyttö jossa ainoa painike on virtapainike. Näytön kirkkaudeksi ilmoitetaan 1200nits, ja sen tarkkuus on 800×480 pikelisä. B&G Vulcan7 näyttää laajaa karttakirjastoa, ja siihen käy Navionics Gold, Platinum+, C-MAP MAX-N+ ja Insight Genesis kartat. GoFree Shopin kautta voi laitteeseen ladata kartta-aineistoa suoraan verkosta, tai karttoja voidaan käyttää suoraan laitteen MicroSD korttipaikasta.

B&G Vulcan7 tulee myyntiin toukokuussa, ja sen hinta on 1.066€.