Mainostajamme

Bad ElfApplen mobiileihin laitteisiin yhteensopiva Bad Elf GPS Pro vastaanotin on saanut uuden softan. Uudessa 2.0.62 softaversiossa tulee muutamia lisäominaisuuksia jo ennestään mainioon pikkutonttuun.

Bad Elf GPS Pro saa uudessa ohjelmistossa huikeita laajennuksia. Aikaisemmin Bad Elf GPS Pro on sopinut vain iOs alustan laitteille, mutta nyt tukea on laajennettu oikein urakalla. Aika tosin näyttää kuinka moni ohjelmavalmistaja ottaa nämä ominaisuudet käyttöön. Uudet mahdollisuudet lisäävät tontun käyttöä veneilystä, ulkoilusta ja ilmailusta uusiin ulottuvuuksiin.

Bad Elf GPS Pro liitännät

Bad Elf GPS ProBad Elf GPS Pro osaa nyt jutella muidenkin kuin Apple tuotteiden kanssa. Laite lähettää Bluetooth yhteyden yli suoria NMEA lausekkeita joita vastapuoli voi sitten yrittää kalastella käyttöönsä. Mikäli ohjelma ei osaa käsitellä suoria NMEA lausekkeita, voi välissä käyttää jotain sopivaa tulkkiohjelmaa lausekkeiden kääntämiseen. Tämä avaa Bad Elf GPS Pro laitteen iPhone ja iPad laitteiden lisäksi mm. Android laitteille sekä PC ja Mac tietokoneille. Omassa testissä Bad Elf GPS Pro saatiin paritettua Dellin uudehkon läppärin kanssa jossa oli Windows 7 Pro käyttöj’ärjestelmä. Fugawi Marine 5 navigointiohjelma osasi heti lukea sijaintitietoa Bluetooth portin kautta kunhan ensin vaihdoin datanopeudeksi 9600 baudia. Yhteensopivuuslistaa pyritään päivittämään kevään aikana.

Toinen suuri yhteysuudistus onkin kamerapuolelle. Tonttu osaa nyt parittua Foolography BT moduulin kanssa joka voidaan liittää Nikonin kamerarunkoihin. Näin GPS positio saadaan livenä kameralle langattomasti geotaggaustä varten. Lisäksi laitteen painikkeita voidaan käyttää kameran autofokuksen asetukseen tai laukaisemaan kameran! Erittäin cool lisämahdollisuus tontulle!

Bad Elf GPS ProNäiden lisäksi uusi softa tuo tullessaan muutamia pienempiä mutta silti joskus tarpeellisia toiminnallisuuksia. Yksi uusittu ominaisuus on laitteiden automaattinen liittäminen. Aikaisemmin Bad Elf GPS Pro laitteeseen voitiin automaattisesti parittaa kaksi laitetta. Nyt se voidaan muuttaa myös yhdeksi joka lisää pariston kestoa jopa 24 tuntiin.

Bad Elf GPS Pro on saanut myös uuden nimikkeen asetussoftaansa, sen nimi on ElfPort ja huhujen mukaan tämä tulee aukaisemaan tontun entistä laajempaan käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Bad Elf GPS Pro on myynnissä Suomessa John Nurminen Marinella hintaan 149€. Lue tarkempi juttu vuoden takaa blogista.

Bad Elf GPS Pro on edelleen yksi suosituimista pikkulaitteista omassa matkapakissani, se vaan on niin paha tonttu…